De postnatale look: hier herken je een jonge moeder aan!

10.04.2019 00:10
uiterlijk

Jonge moeders zijn uit duizenden te herkennen. Je hebt het misschien zelf niet door, maar ‘voor’ en ‘na’ de bevalling verandert er vaak nogal wat in je uiterlijk. Femke weet er alles van…

Elke week een fijn mailtje van ons?
[wysija_form id=”6″]

• Mascara:
Waar je vroeger je wimpers  heel zorgvuldig zwart verfde en geduldig wachtte tot de eerste laag droogde en een tweede laag aanbracht, probeer je nu je peuter bij je weg te houden terwijl je klonters mascara (te oud, verdroogd, maar geen tijd om nieuwe te kopen) op je ooghaartjes probeert te borstelen. Vervolgens valt er zo’n klonter op je mouw, omdat je zoontje staat te duwen en ontstaat er een enorme zwarte vlek die je probeert weg te poetsen, maar die de rest van de dag weg zichtbaar blijft. (Zo zie ik er vandaag ook weer uit.)

• Kleding:
Jonge moeders hebben zelden iets aan wat precies past. Dit wijst meestal op een van de volgende feiten:
– Ik heb een jaar geleden een kind gekregen en ik ben mijn babyvet nog niet kwijt (te klein)
-Ik heb een jaar geleden een kind gekregen en ik ben mijn babyvet al kwijt, maar ik heb het niet door (te groot)
-Ik heb nog niet zolang geleden een kind gekregen en ik wil er binnenkort nog een en ik weet dat ik te dik ben/afgevallen ben, maar ik ga geen nieuwe kleding kopen. (te groot/te klein)
-Ik ben zwanger van mijn tweede kind, maar ik heb geen zin om al zwangerschapskleding aan te trekken (te klein)
-Ik loop de hele dag achter een duivel van twee aan, wat maakt het uit wat ik draag? (lelijk, slonzig, praktisch)

• Nagels:
Herinner je nog dat je ’s avonds voor de tv hing en ondertussen rustig je vinger- en teennagels in rood lakte? Tegenwoordig probeer je dat nog wel, maar er is altijd wel een was op te vouwen of een huilende baby te sussen, zodat je nagels gerimpeld en gehavend uit de strijd komen. Mocht het wel een keertje lukken om de perfecte nagels te bewerkstelligen dan brokkelt de lak binnen één dag af vanwege een te openen pak nutrilon of het verwijderen van een duploblokje uit de verwarming.

• Kapsel:
Het is tamelijk ondefinieerbaar wat er met het haar gebeurt, maar bij vele moeders te detecteren. Het haar wordt onderling verbonden door een plakkerig spul dat er altijd in zit. Ik trok vanochtend ook weer iets uit mijn haar dat het midden hield tussen snot en appelstroop.

• Tas:
Och, waar is de tijd gebleven dat een klein tasje met een portemonnee, een schrijfblok en wat make-up genoeg was. Een jonge moeder loopt met een enorme tas die naast haar eigen benodigdheden vooral gevuld is met pakjes drinken, luiers, billendoekjes, spenen, een flesje, een (bruine) banaan, 1 liga (die al aan het verkruimelen is) en ga zo maar door.
Vrouwen Zonder Kinderen kunnen er soms besmuikt om lachen als ze zien wat moeder met zich meezeulen, maar naar wie komen ze als ze koffie over hun witte blouse gemorst hebben? Juist, naar een moeder, die met een nat babydoekje wonderen kan verrichten!

• Schoenen:
Tsja, iedere zwangere vrouw heeft bedacht dat ze echt-echt gewoon op hoge hakken blijft lopen, want ‘halloooo, ik ga echt niet zo’n praktische moeder worden!’ Nou, vanaf het moment dat Max geboren werd heb ik nog drie keer hakken gedragen. Deze zomer loop ik zelfs niet op mijn plateau-zool-zomerschoenen, maar gewoon op espadrilles. Dat rent een stuk beter achter een peuter aan.

Lees ook: 40 dingen waar moeders blij van worden