Hoe is het om een baby in je buik te hebben? Deze mannen ervaren het!

Funny pregnant couple comparing bellies
Voor een man is een zwangerschap best wel abstract. Hij ziet die buik wel groeien en hij wéét wel dat die baby binnenin zijn vrouw beweegt, maar hoe dat nou écht is, dat blijft toch een mysterie.

Toen wij laatst ’s ochtends wakker werden,
legde Mario even zijn hand op mijn buik. En kreeg direct een trap. Niet van mij, maar van zijn ongeboren kindje, diep vanuit mijn buik. Zijn reactie was onvergetelijk, hij schoot overeind, met die blik in zijn ogen die mannen op dat ene moment dan hebben. Dat moment, dat de man zich voor het eerst opeens een papa voelt. Omdat hij plotseling contact maakt met zijn kind en zich dan realiseert dat er nieuw leven in zijn vrouw groeit. Leven dat hij gemaakt heeft, leven dat van hem is.

“Maar hoe vóelt dat nou?” vroeg hij verwonderd, met een vinger in mijn buik prikkend, in een poging ons Stipje te verleiden hem bont en blauw te schoppen. Ik had gewild dat ik het hem had kunnen uitleggen. Maar ja, zie het maar eens echt goed te omschrijven, hoe het voelt als er iemand in je buik woont. Dat gevoel, dat is gewoon niet echt goed in woorden weer te geven.

In dit filmpje hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Aanstaande vaders krijgen een soort buikband aangemeten waarmee de schopjes van een ongeboren baby worden nagebootst. Opeens weten ze hoe het is om je eigen kind onder je huid te dragen. En hun reacties zijn ontroerend…

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Bekijk ook: het filmpje dat je wilt achterlaten voor je kinderen, voor het te laat is…

Vala van den Boomen (37) is moeder van drie kinderen van 8, 6 en 2 jaar. Ze schreef jarenlang op Me to We over het reilen en zeilen in haar enigszins gemankeerde, maar wel erg leuke gezin. Met haar artikelen hoopte ze andere moeders een hart onder de riem te steken en wat nuchterheid (en het nodige sarcasme)  te brengen in de hysterie die het ouderschap van tegenwoordig vaak is.

Lees ook
Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Kan iemand mij vertellen hoe ik niks moet doen? (Want ik weet niet meer hoe dat moet)

Jonge moeders zijn altijd druk. Maar dan worden de kinderen groter en...
Lees verder