Musthave voor alle peuters en kleuters!

11.05.2017 08:59

Wat word ik blij van dit weer! Want we kunnen weer heerlijk de hele dag naar buiten. Joepie! 
Die kinderen van mij, die moeten namelijk echt uitgelaten worden. Het zonnetje had niet veel langer op zich moeten laten wachten, anders denk ik dat ze thuis het behang van de muren hadden getrokken van frustratie (en ik de haren uit mijn hoofd). Gelukkig kunnen we inmiddels weer naar de speeltuin zonder dat we binnen een kwartier staan te vernikkelen van de kou en kan mijn kroost al die opgekropte energie er weer naar hartelust uit rennen, springen, klimmen, fietsen en, in het geval van mijn twee zoontjes, steppen.

Mijn oudste zoon is namelijk gek op zijn step. En mijn jongste zoon gaat er ook al aardig hard op. De step moet overal mee naar toe: ze gaan erop naar de crèche/school, ze nemen hem mee als we boodschappen gaan doen en zelfs de drie meter van ons huis naar de speeltuin aan de overkant, leggen ze het liefst steppend af. Ze zijn er sneller dan de wind mee (over de hartverzakkingen die ik krijg als ze weer eens een bruggetje afsuizen hebben we het maar even niet), dus het is ook voor mij goed, want aangezien ik er de hele tijd achteraan moet rennen, hoef ik ook niet meer naar de sportschool. Geloof me, aan het eind van de zomer ben ik een heuse fitmom.

En nu kregen we er van Micro dus nog eentje! De vernieuwde Mini Micro Deluxe step, in het grasgroen. Een heerlijk fris lentekleurtje. Je had die blije koppies moeten zien toen ik ermee thuiskwam. Goud! Ruzie om wie er op de step mag hebben we dus niet meer, want de jongens kunnen nu allebei op hun eigen stepje naar school/de supermarkt/opa&oma. Wat een luxe.

De vernieuwde Micro Mini Deluxe is officieel geschikt voor kinderen van 2-6 jaar (maar met een ouder broertje of zusje steppen ze er stiekem vast al eerder op weg). Hij is er in 8 vrolijke kleurtjes en het stuur is in hoogte verstelbaar, iets wat bij de gewone Micro Mini niet kan. Zo groeit de step dus ideaal met je kind mee. Hij is veilig en stabiel, weegt maar 1,5 kilo (en dat is weer handig als jij op de terugweg én kind én step moet dragen, of je hangt ‘m zo aan de kinderwagen) en is goed voor de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel. De wielen zijn streeploos en dat schijnt dus weer handig te zijn als er binnen gestept mag worden (geen strepen op je vloer!).


De Mini Micro step is echt de beste 3-wiel step voor peuters en kleuters. En nee, dit is geen verkooppraatje, maar getest en goedgekeurd door onszelf. Hij is zeer stabiel en stuurt geweldig. Het unieke leun-en-stuur mechanisme – je stuurt met je gewicht – geeft kinderen het gevoel door de straten te surfen. Vanaf 2 jaar steppen ze er zo mee weg!

En wist je dat Micro ook een heleboel leuke accessoires voor bij de stepjes heeft? Zo zijn er Micro helmpjes, regenbooglinten voor aan je stuur, bumpers die je voorop je step klikt (in de vorm van een eenhoorn of een haaienkop), lampjes, een mandje om je spulletjes in mee te nemen, een haak om de step aan de kinderwagen te hangen (handig!) en nog veel meer. Hier bekijk je het hele assortiment. Micro heeft trouwens ook steps voor volwassenen. Zo step je met het hele gezin weg in plaats van dat jij er hijgend achteraan moet rennen.