Houd ze lekker voor de gek: kipnuggets met bloemkool

03.10.2018 04:55
Houd ze lekker voor de gek: kipnuggets met bloemkool

Laten jouw kinderen als jullie kipnuggets met iets van aardappeltjes en groenten eten ook altijd de groenten liggen? Dankzij deze home made kipnuggets met bloemkool houd je ze mooi voor de gek en krijgen ze toch nog iets van groente binnen. 

Wat je nodig hebt voor 5 porties:

  • 90 gram ‘rice breadcrumbs’ of paneermeel
  • 65 gram arrowroot poeder
  • 65 gram amandelmeel
  • 1 theelepel roze Himalaya zout of zeezout
  • 165 gram gekookte en gepureerde bloemkool
  • 3 grote eieren
  • 500 gram kippenhaasjes of kipfilet (zonder vel)

Wat je doet:

  1. Mix de broodkruimels, het amandelmeel en de helft van het zout in een kom
  2. Doe het arrowroot poeder in een aparte kom
  3. Mix de bloemkoolpuree en de eieren met een vork in een ondiepe kom
  4. Snijd de kippenhaasjes tot nuggetformaat
  5. Leg de nuggets op een plaat en besprenkel met het overgebleven zout
  6. Dip elke nugget in het arrowroot poeder, dan in de mix met de eieren en uiteindelijk in de broodkruimels. Zorg dat je alles goed aandrukt, zodat elke nugget echt een dikke laag broodkruimels heeft
  7. Verwarm een koekenpan met ongeveer eetlepel (kokos)olie en zet deze op medium hoog vuur. Plaats de nuggets in de pan. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken en dat er genoeg ruimte is om ze om te draaien.
  8. Bak de nuggets ongeveer 3-4 minuten per kant of totdat ze goudbruin van kleur zijn.

Aardappeltjes en wat doperwtjes of een salade erbij en aanvallen maar!

Lees ook: Omdat het kan: deze super lekkere burger (mét groenten).

(Bron recept: Mandy Sacher, Wholesome Child via Kidspot)