Een intiem kijkje in de eerste dagen van een premature baby

31.12.2016 04:50
Een intiem kijkje in de eerste dagen van een premature baby

Op 17 juli 2016 beviel Ashley Hernandez (24) na een zwangerschap van krap 25 weken van haar eerste baby Austin James. Het kleintje woog nog geen kilo. Pas na 25 dagen mochten Ashley en haar vriend Aaron Bankhead (26) hun zoontje voor het eerst vasthouden. Ze besloten hun verhaal te delen op Instagram, onder de naam “Preemie Prince“. 

Anderhalve week na zijn geboorte, onderging Austin een hartoperatie. Hierna knapte zijn beide longen. Het was één stap vooruit, twee stappen terug.

Lees ook: Premature baby wil geen afscheid nemen en blijft tegen alle verwachtingen in leven

Op 10 augustus kon Austin overstappen van de grote ademhalingsmachine naar een kleine, minder intensieve. Dit was de eerste dag dat Ashley hem tegen zich aan kon houden. “Hij was nog zo klein,” vertelt Bankhead aan Huffington Post, “Het was heel emotioneel.” Een dag later kon ook de trotse vader eindelijk zijn zoon in zijn armen houden.

Na een aantal weken moest Bankhead weer aan het werk. Op sommige dagen ging het goed met Austin, andere dagen waren heel moeilijk. Hun wens werd steeds groter: samen thuis zijn. Op 7 oktober was het eindelijk zo ver en mocht het stel hun zoontje mee naar huis nemen. “Het was het beste gevoel dat ik ooit heb gehad.”

Lees ook: Is je kind vroeggeboren? Houd moed! Kijk dit nou eens!

Bron: Huffington Post

Beelden: Instagram