Een ziek kindje helpen, dat wil jij toch ook?

Een gezond kind is een groot goed. Daar sta je vaak niet zo bij stil en eigenlijk zouden kinderen gewoon niet ziek mogen worden, maar soms gebeurt het helaas toch. En dat is heel verdrietig. Daarom is het belangrijk dat een ziek kind af en toe kan vergeten dat het ziek is. En heel even weer gewoon alleen maar kind kan zijn. En jij kunt daarbij helpen!

Jaarlijks komen er duizenden kinderen in het ziekenhuis te liggen. Waardoor hun wereld even (of soms een hele tijd) stil komt te staan. Ze hebben pijn, voelen zich niet lekker, zijn verdrietig en vaak ook bang. Net als hun ouders. Ik weet er alles van, want ik zit regelmatig met mijn dochters in het ziekenhuis. Er zijn tijden geweest dat we wekenlang alleen maar door de ramen van de kinderafdeling naar buiten konden staren, naar de wereld buiten, die plotseling zo onbereikbaar voelde. Als een soort parallel universum.

Daarom is het fijn als een ziek kindje (en de ouders) soms een beetje opgevrolijkt kunnen worden. Daar zorgen de CliniClowns voor. CliniClowns willen zieke kinderen laten ontspannen en genieten in een tijd die voor een kind zwaar is. Als ouder wil je namelijk niets liever dan weer even een lach op het gezicht van je kind zien. Het even laten ontsnappen aan de realiteit. Al is het maar heel even.

Voor alle kinderen in het ziekenhuis is het belangrijk dat de CliniClowns hun werk kunnen blijven voortzetten. En jij kunt daarbij helpen! Hoe? Door een leuke actie te bedenken waarmee je geld kunt inzamelen voor CliniClowns. Het mag van alles zijn, wat je ook bedenkt is goed. Een sponsorloop bijvoorbeeld, of koekjes bakken met je kinderen en die op school verkopen. Misschien ben je creatief aangelegd? Organiseer dan een schilderworkshop voor kinderen uit de buurt en doneer de opbrengst aan de CliniClowns. Of verkoop je oude kinderkleren via Marktplaats en zamel zo wat geld in. Er is van alles te bedenken. Heb je daar hulp bij nodig? Op de site vind je allerlei tips én kan je ook versterking aanvragen voor jouw actie. Én… wie weet helpt Me-to-We jouw actie te versterken!

Meedoen doe je door je te registreren op www.cliniclowns.nl/versterking. Je krijgt dan een eigen actiepagina waarop je je actie kunt uitleggen en kunt delen met al je vrienden en familie, om zo geld op te halen. Heb je hulp nodig bij je actie? Bijvoorbeeld extra aandacht in de media, zodat nóg meer mensen jouw actie – en dus CliniClowns- kunnen steunen? Vraag hiervoor versterking aan op het platform. Deel de link van je actie vervolgens als reactie onder het Facebookbericht en wie weet biedt Me-to-We versterking door jouw actie te delen op onze Facebookpagina! Meedoen dus, want ieder ziek kindje verdient een lach op het gezicht.

Bekijk voor een voorbeeld van een actie de video van Jimmy, wiens zoon een paar jaar geleden ernstig ziek werd.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met CliniClowns, maar de inhoud ervan is van onszelf. Wil je ook helpen zieke kinderen (en hun ouders) een lach op hun gezicht te toveren? Start dan je eigen actie via www.cliniclowns.nl/versterking.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Kinderen zijn toch niet van suiker? Nee, maar als we niet oppassen straks wel!

De meeste ouders letten heel goed op wat hun kind eet. Zeker...
Lees verder