Hartverscheurend: jongetje overlijdt na straf voor bedplassen

08.02.2017 12:00

Vijf jaar was de Franse Yanis toen hij deze week overleed. Niet omdat hij ziek was, of een ongeluk had gekregen. Maar omdat hij in zijn bed geplast had. En daar de ultieme prijs voor moest betalen.

Midden in de nacht werd Yanis maandagnacht bewusteloos aangetroffen vlakbij zijn huis. Aanvankelijk werd gedacht dat hij was komen te overlijden door een hartaanval, maar uit later onderzoek bleek dat verwondingen aan zijn hoofd hem fataal waren geworden. Maar, hoe komt een kleuter midden in de nacht aan verwondingen op zijn hoofd?

Die waren het gevolg van een straf. Een straf voor bedplassen. Daar had Yanis namelijk last van, tot de klaarblijkelijk grote woede van zijn stiefvader. Ook die nacht was Yanis’ bed nat en dat werd zijn stiefvader te gortig. Daarom stuurde hij het jongetje in zijn onderbroek naar buiten en liet hem rond het huis lopen, terwijl hij hem volgde op de fiets en met een zaklamp op zijn hoofd sloeg. Deze klappen waren teveel voor Yanis en joegen hem uiteindelijk de dood in. Zijn moeder en stiefvader zijn inmiddels opgepakt.

Wij zijn hier even behoorlijk stil van. Want hoe kun je als ouder in vredesnaam zo ver gaan? Dat je soms gefrustreerd raakt door iets wat je kind doet, juist niet doet of nog niet kan, dat hebben we allemaal weleens. Maar wat bezielt je om je kind op zo’n barbaarse manier te straffen, voor iets wat hij ten eerste zelf waarschijnlijk ook heel vervelend vindt en waar hij ten tweede niet eens wat aan kan doen? Hoe kun je zo buiten jezelf treden, dat je hiertoe in staat bent? Onbegrijpelijk. Een jong leven verloren dat eigenlijk niet eens geleefd heeft. Het zou niet moeten mogen.

Lees ook: Fuck die borstvoedingsfoto’s! Want nou weten we het wel.

(Bron: Le Parisien)