Kindertherapeute: ‘Dit is hoe goed ouderschap eruitziet’

We vragen ons allemaal wel eens af of we het wel goed doen. Als het huishouden een chaos is, de kinderen in de gordijnen hangen en we niet ver van het kookpunt afzitten. Zo ook blogster Constance Hall, die zich regelmatig een belabberde moeder voelt. Tot ze een bevriende kindertherapeute spreekt. 

Constance deelde het gesprek op Facebook, waar de post inmiddels meer dan 450.000 likes heeft verzameld. Ze schrijft: “Een paar weken geleden keek een kindertherapeute naar mijn kinderen en zei: ‘Jij bent zo’n goede moeder’. Ik voelde me een bedrieger, ‘ik voel me helemaal geen goede moeder,’ zei ik. ‘Ik word gek van de kinderen, ik word snel kwaad en ‘s avonds val ik in slaap terwijl ik me afvraag of ik het geduld kan opbrengen voor nog zo’n dag.’ Hierop antwoordde ze iets wat ik niet meer zal vergeten.

“‘Baby’s huilen, dat is nou eenmaal hoe ze communiceren. Peuters schreeuwen, kinderen zeuren en tieners klagen. Moeders verwensen hun kinderen in stilte, voordat ze reageren. Dat is hoe onze communicatie met onze kinderen verloopt. En weet je Con, het is beter dan stilte. Ik heb liever een huis vol schreeuwende kinderen en ruziënde tieners die hun ouders bijna tot waanzin drijven, dan stil huis. Het zijn de stille kinderen, de bange peuters, de tieners die niet meer thuiskomen en de ouders die niet meer communiceren met hun kinderen waar ik me zorgen over maak.'”

‘En daarbij, kinderen maken je niet gek. Je was al gek, daarom ben je überhaupt aan kinderen begonnen.’

 

Lees ook: Van je familie moet je het hebben: bevallingsselfie van zus gaat viraal.

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Lekker weer en lekker lui? Ga hangen in de theetuin in Eemnes

Op een zonnige dag lekker naar buiten? Op de fiets of lekker...
Lees verder