Kneed een knuffel van de rode was van Babybel en steun daarmee CliniClowns!

08.06.2015 22:00

Hebben jullie ook regelmatig mini-Babybel in huis? Dan gaan de kinderen vast meteen iets kneden van de rode was. Als het mooi wordt, kun je het nu inzenden voor een bijzonderen prijs. En voor elke inzending gaat er één euro naar het goede doel van ColiClowns!

Wat moet er nu weer in dat broodtrommeltje? Die vraag houdt me om de zoveel maanden bezig. Appel, natuurlijk. En brood. Een stuk komkommer. Maar als je negen keer per week een broodtrommel moet vullen (1 x 10 uur, 1 x lunch. 1 x woensdag), wil je wel wat variatie.
Behalve variatie, wil ik ook dat je het gewoon bij de appelpartjes kunt neerleggen zonder dat het nat wordt, zoals een krentenbol of een stuk brood. Iets kleins, iets hartigs en iets voorverpakts graag.
Dus krijgt Felix regelmatig een mini-Babybel mee in zijn broodtrommel. Naast een appel, een stuk komkommer, en een boterham.

Lekker boetseren
En het grappige is: wat doet elk kind dat een mini Babybel eet? Juist ja: lekker boetseren met de rode was-verpakking. Bij ons is dat onderdeel van een dagelijks ritueel.

Kijk: ’s morgens gaat de Babybel er zo in:

 

babybel

En ’s middags komt het er ongeveer zo weer uit:

2015-06-03 07.53.50

Dus vroeg ik aan mijn oudste zoon Felix: zullen we er een keer iets moois van maken? Nou dat vond hij een topplan! “Ik ga een appel maken,” zei hij.
Twintig seconden later was hij klaar. “Sorry, het is een peer geworden.”
Zucht.

babybel

En toen ik mijn jongste van drie er iets moois van te maken, riep hij meteen: Mickey oortjes!

babybel

Ha! En toen werd Felix eindelijk wakker. Hij graaide alles bij elkaar, en begon te kneden. Hij vroeg nog om een paar korrels hagelslag en voor ik het wist lag er opeens iets herkenbaars.

Mickey Mouse! Hij had iets gemaakt!

babybel

Daar werd Morris weer heel blij van, en toen had hij nog een associatie: een paddenstoel! En die ging zijn grote broer meteen maken:

babybel

Nou en toen was Felix opgewarmd. Nu kon ik hem vertellen over de actie die Babybel heeft samen met Cliniclowns. Dat werkt zo: je kneedt een knuffel, je stuurt de foto ervan in op de actiesite, dan dicht je deze knuffel een superkracht toe en maak je er kans op dat jouw knuffel in het echt wordt uitgevoerd!

Voor elke foto die wordt ingezonden, doneert Babybel één euro aan CliniClowns.

Dus Felix dacht even na, en kwam toen met het idee van een knuffel met een toverstaf. “Mijn superknuffel is een superheld,” zei hij. “Die met zijn toverstaf alle kinderen gelukkig kan maken!”

knuffel

 

Wil jij ook meedoen? Koop dan Babybel, maak een leuk figuurtje van de rode was, upload je foto en Babybel doneert één euro aan CliniClowns. Of bekijk eerst de instructievideo’s.
Daarnaast maak je er dus kans op dat de knuffel van jouw zoon of dochter in het echt wordt gemaakt.
Leuk, toch?

babybelBabybel vindt plezier maken erg belangrijk. Helaas is dat niet voor iedereen even      makkelijk. Daarom steunt Babybel CliniClowns. CliniClowns spelen met zieke en  gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen zodat ze  weer even kind kunnen zijn.

*De actie loopt tot 28/08/2015. Klik hier voor de actievoorwaarden en max. aantal inzendingen/donaties per persoon.

babybel