Eten, shoppen en spelen bij Blender Kids Conceptstore & Café in Amsterdam

29.11.2014 14:30

Amsterdam is weer een kindvriendelijke hotspot rijker. Blender Kids Conceptstore & Café in Oud-Zuid is pas een paar weekjes open en nu al een grote hit. Blender, de naam zegt het al, is een mix: je kunt hier ontbijten en lunchen, de kinderen kunnen er spelen en er is een one-stop-shop met leuke cadeautjes en kinderkleding.

Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar dat ene plekje waar ik lekker koffie kan drinken met mijn kinderen zonder dat ik continu aan damage control moet doen omdat ik bang ben dat mijn dochters iets slopen/te hard gillen/verveeld raken. Via via hoorde ik over Blender en ik besloot er op een zondagochtend meteen heen te gaan met het gezin. Toen we er om tien uur binnenstapten, waren er al best wat mensen. Niet zo gek: Blender is een gouden vondst, waar iedere vermoeide ouder wel zijn weekendochtend wil beginnen: aan de broodnodige koffie terwijl de koters lekker ongestoord kunnen spelen in de ruim opgezette speelhoek. Ze kunnen hier los op de glijbaan, een potje tafelvoetballen of gewoon met speelgoed en boekjes in de weer gaan.

Relaxt en efficiënt
Eline Baken-Arendsman is één van de eigenaressen en bedacht begin dit jaar, een paar weken voor haar derde kind zich aandiende, het idee voor Blender: “Ik miste een fijne plek in de stad waar je met vrienden kunt borrelen en waar je kinderen ondertussen ook een leuke tijd kunnen hebben. Daarnaast waren mijn weekends altijd volgepland met lunchafspraken, cadeautjes kopen voor verjaardagen en naar een speelplek toe voor de kinderen. Hier vind je dat allemaal samen. Wel zo relaxt en efficiënt.” Eline teamed up met vriendin Rolien Pigeaud (ook moeder van drie kinderen) en ze vonden een pand van 250 M2 aan de Ruysdaelstraat. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag, niet gehinderd door zwangerschapshormonen en slapeloze nachten. Eline: “Dit opzetten gaf zoveel adrenaline, dat ik makkelijk door kon gaan.” Begin november opende Blender haar deuren en sindsdien loopt het storm.

Tosti’s en goijibessen
Op de kaart vind je all time favourites als croissants met boter en jam of een ‘ouderwetse’ tosti, maar ook de wat meer high end hapjes zoals forelmousse of geiten/boerenyoghurt met moerbeien en goijibessen. Eline: “Een bewuste keus, we wilden niet alleen maar hippe superfoods serveren, maar ook toegankelijk eten – en andersom.” Hetzelfde geldt voor de winkel, Blender verkoopt net zo makkelijk het razendpopulaire Lego friends als de wat meer hippe designspulletjes. En er is meer: je kunt hier namelijk ook terecht voor babyshowers, verjaardagsfeestjes, kook,- en knutselworkshops en (twee keer per week) een knipbeurt bij de kapper. Er wordt gewerkt aan een horecavergunning waardoor de ouders straks ook kunnen borrelen – precies waar Eline van droomde.
Voor ieder wat wils dus. Blender is een aanwinst voor de stad, waar menig ouder & kind heel blij mee zal zijn.

Blender Kids Conceptstore & Café
Ruysdaelstraat 11
Elke dag open van 9.15 -17.30 u.
www.blenderamsterdam.nl