Baby’s die op een schapenvachtje liggen zijn later gezonder!

29.05.2017 00:10

Het lijkt wel een musthave voor iedere jonge ouder: het schapenvachtje. Daar kan je kindje heerlijk op liggen, té schattig op gefotografeerd worden en het staat helemaal stylish verantwoord in je wieg/box/babykamer/wandelwagen. Dat het ding wit is (en je baby graag vlekken maakt), en je hele kindje onderpluist maakt natuurlijk niks uit. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat zo’n vachtje ook nog eens heel goed is voor je baby.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die de eerste drie maanden op een schapenvachtje slapen later in hun leven veel minder kans hebben op astma en allergieën. Dat komt waarschijnlijk door blootstelling aan de microben in dierenvachten, waardoor kinderen meer weerstand opbouwen. Later in hun leven zijn ze hierdoor beter bestand tegen allergenen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2441 kinderen. Hiervan sliep 55% van de kinderen de eerste drie maanden van zijn leven op een schapenvacht. Daarna registreerden onderzoekers de gezondheid van de kinderen tot hun tiende levensjaar. De kans dat kinderen die op een vacht hadden geslapen op hun zesde asthma hadden was 79% kleiner vergeleken met kinderen die niet in aanraking waren gekomen met dierenhuid. Rond het tiende levensjaar hadden de schapenvacht-kinderen 41% minder kans op asthma dan de andere groep.

Ga dus nog maar even door met die Anne Geddes-geïnspireerde fotoshoots, of leg een trendy vachtje in de buurt van de wieg.

Lees ook: Dingen die je best mag denken als je net een baby hebt