Leuk voor grijze winterdagen: een boekje maken met je kind in de hoofdrol

29.11.2017 15:00

Er zijn van die grijze dagen dat je thuis zit met de kinderen. Geen vriendjes in de buurt, geen zin om de regen in te gaan. Isabel vond een heel leuk alternatief: samen een Mini Big Book maken met als hoofdpersoon je kind, en zijn of haar beste vriendjes. Zó gemaakt en ook superleuk voor onder de boom.

O, al die regenachtige middagen dat je thuis zit met je kind. Ik ben altijd op zoek naar dingen om samen met Pippa (3) te doen – en ook naar dingen om haar lekker op tijd het bed in te krijgen. Een vriendin vertelde me over de Mini Big Books van HP. En ja, wat leuk! Samen een boekje maken – met een foto van je dochter en haar vriendjes. En dat dan in bed voorlezen.

Dat werkt zo: je gaat naar de website van Mini Big Books en daar kies je een verhaaltje uit. Ik koos voor ‘Pippa (of welke naam van het kind dan ook) en de wereld vol kleuren. Het boekje gaat over een kindje dat samen met een vriendje en een vriendinnetje in een grijze wereld woont en op een dag besluit het kindje (in dit geval Pippa) op zoek te gaan naar een wereld vol kleur. Maar even praktisch: alles wat jij hoeft te doen voor dit verhaal is het fotootje van je kind én van een goed vriendinnetje en vriendje uploaden. Er zijn in totaal 10 verschillende verhaaltjes waar je uit kunt kiezen.

Je print het boekje vervolgens uit op je kleurenprinter, vouwt het boekje volgens de instructies in de video en klaar. Pippa vond het zo leuk dat ze na twee keer (dat wel) lezen, heel lief ging slapen. En ze wil er morgen nog twee maken – om aan haar vriendje en vriendinnetje te geven. (Ook leuk  voor onder de boom!)

Kijk, zo maak je hem!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mini Big Books by HP, maar de inhoud is 100% van ons. Wil je zelf ook snel zo’n leuk boekje maken met je kindje, kies een verhaal en ga aan de slag op Minibigbooks.nl