Leuk uitje: De EYEwalk in het Eye filmmuseum

Woon je in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam? Dan hebben wij een leuk uitje gevonden! Filmmuseum Eye heeft een nieuwe activiteit op het programma: de EYE walk Videotour.

De EYE walk is een videotour voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar waarbij spannende films tot leven komen. Met een tablet in de hand maken kinderen een dertig minuten durende videowandeling door het museumgebouw. Ze volgen diverse filmpersonages, die zich vlak voor hun neus in dezelfde ruimte lijken te bevinden. Kinderen ontdekken in de EYEwalk wat een film spannend maakt en hoe ze daarbij om de tuin geleid worden.”

Tijdens deze tour leren de kinderen wat over filngeschiedenis en filmklassiekers, maar Star Wars en Dolfje weerwolfje worden niet overgeslagen. Ook kunnen ze aan het eind zelf een film maken, met een echt greenscreen.

Nou, wij vinden dit dus super futuristisch en leuk klinken! En de kinderen zijn vast mee te slepen als het woord ‘tablet’ valt ;). Wat ook lekker is: als ouder kan je lekker in het restaurant of op het waanzinnige terras gaan zitten terwijl je kinderen even zoet zijn.

De Eyewalk tour is dagelijks te doen tussen 10:00u en 17:00u en kost 3 euro per tablet. Reserveren kan niet.

(Bron: eyefilm.nl)

Ga ook eens naar: familievoorstelling De Kabouter.

Geschreven door
More from Anna

Poll moederzorgen: welke neuroses herken jij?

Als je kinderen hebt, ben je voortdurend bezig met hun veiligheid: slapen ze...
Lees verder