Oeps! De makers van Maya de Bij hadden even niet goed opgelet

29.09.2017 04:50
Oeps! De makers van Maja de Bij hadden even niet goed opgelet

Afgelopen week ontstond er een klein schandaal nadat verschillende oplettende ouders iets geks zagen in een van de afleveringen van het populaire kinderprogramma Maya de Bij. In een van de afleveringen die onlangs op Netflix verscheen zit in de achtergrond een wel heel eh…volwassen tekening. 

In de aflevering is duidelijk een tekening van een mannelijk geslachtsdeel te zien, op een van de boomstronken in de achtergrond. Meerdere ouders dienden een klacht in na het zien van de aflevering, en Netflix heeft de aflevering inmiddels offline gehaald. Maar niet nadat er al screenshots van het incident het internet overgingen.

Maar hoe kan zoiets nou gebeuren? Er werken 150 tekenaars aan de serie, dus hoe kan niemand dit dan gezien hebben? Waarschijnlijk heeft een van de artiesten de tekening op het laatste moment toegevoegd. Producent Studio 100 is in ieder geval een intern onderzoek begonnen naar de artiest die deze stunt heeft uitgehaald. Maar of ze de grapjas gaan vinden…

Het is trouwens niet voor het eerst dat er suggestieve afbeeldingen in tekenfilms zitten. In Disneyfilms hebben ook wel eens plaatjes gezeten die volwassenen misschien aan heel andere dingen doen denken dan hun kinderen. Zie bijvoorbeeld de screenshots hieronder.

(Hercules, 1997)

(De kleine zeemeermin, 1989)

(De reddertjes, 1977)

(Bron: afbeeldingen Disney: Cambio.com / Nu.nl)

Lees ook: 12x Onschuldige kinderen die niet weten waarom de volwassenen zo moeten lachen.