Makkelijk en gezond: Pita met knapperige wortel

13.02.2015 14:00
recept pitabroodje met wortel

Als er iets is waar de meeste (slechtetende kinderen) wel van houden is het brood. En qua groente: als het maar zoet is. Wortel dus. Met een mengsel van koriander, maan- en sesamzaad op een volkoren pitabroodje, heb je een lekkere en gezonde maaltijd die binnen een half uur op tafel staat. En de kinderen blij, want met handen eten is (voor één keer) toegestaan!

Ingrediënten (6 personen):
– 6 middelgrote wortels
– 1 bos verse koriander
– 2 el sesamzaad
– 1 el maanzaad
– 6 volkorenpitabroodjes
– 1 sinaasappel
– 2 citroenen
– extra vergine olijfolie

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Leg de wortels op een snijplank en gebruik een Y-vormige dunschiller om ze voorzichtig te schillen. Haal de korianderblaadjes van de stelen en hak ze fijn. Doe de stelen weg.

2. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg het sesam- en maanzaad toe en rooster ze 3-4 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Schep ze regelmatig om. Doe ze in een kom.

3. Gebruik een blokrasp om de wortels grof te raspen. Doe ze met de koriander in de kom.

4. Leg de pitabroodjes op een bakplaat en verwarm ze een paar minuten in de oven.

5. Gebruik een fijne rasp om de schil van de sinaasappel te raspen. Doe de rasp in een aparte kom.

6. Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap uit over de rasp. Vang de pitten op in je hand. Snijd de citroenen doormidden en knijp het sap uit anderhalf citroen bij de dressing. Voeg 5 eetlepels olie toe. Doe er een snuf zout en peper bij en roer alles met een vork.

7. Giet de dressing over de groenten en schep alles om. Voeg als je wilt nog wat citroensap toe.

8. Haal de broodjes uit de oven. Snijd ze een stukje open en vul ze met de salade. Geef er een yoghurtdip met munt bij. Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit Jamie Magazine.

Beeld: Jamie Magazine