Marcel geeft 4 tips voor het braden van kindvriendelijke gehaktballen

31.01.2017 18:30

Marcel is 44. Hij is journalist, getrouwd met Carlijn en heeft een baard alsmede een bijna negen maanden oude dochter die Sammie heet. Op Me-to-We.nl vertelt hij hoe het zover heeft kunnen komen. En over hoe het nu verder moet.

Veelgehoorde klacht onder lezers van mijn artikelen voor deze website is het gebrek aan ‘handzame tips’, ‘een clou’ en ‘humor’ in die stukjes. Althans, als ik de commentaren eronder moet geloven. Die lees ik heel soms, die commentaren, als ik een onbewaakt moment van verveling beleef. Het is heel leerzaam, dergelijk commentaar, ik weet het, maar het leven met een baby, een vrouw en baan kost nu eenmaal wat tijd en alle ruimte die ik daarnaast over heb, probeer ik niet te gebruiken voor nodeloos surfen op het wereldwijde interweb.

Lees ook: Dit is hoe Marcel zijn relatie (na kind!) goed houdt!

Toch deed ik dat dus, onlangs, en zo kwam ik achter deze voor mij voorheen onbekende gebreken. Voornamelijk het punt dat ik geen humor heb, was even slikken. Ik weet ook wel dat ik geen Bert Visser ben, of die andere jongen met ADHD die zo leuk typetjes kan, maar géén humor vind ik toch ook wat overdreven. Ik ben best leuk. Zeker in het echt. Althans, dat dacht ik. Het zij zo. Ik kan er weinig aan doen. Humor is een gave, je kunt het niet leren, grappig zijn.

Dus ga ik me vanaf heden focussen op mijn andere handicaps; het ontberen van een clou en het handzametipsgebrek. Dat handzametipsding zal nog wel lukken, vermoed ik. Dat heeft iets te maken met lijstjes, geloof ik, het op een rij zetten van zaken die het leven van de lezer daarmee handzamer maken. Zodoende volgt hier een lijstje.

4 Tips voor het braden van kindvriendelijke gehaktballen.

  1. Maak de ballen niet te groot; kinderen hebben kleine mondjes en daar passen grote ballen moeizaam in.
  2. Vermijd peper en al te andere ingrediënten als peterselie en nootmuskaat. Kinderen lusten dat niet.
  3. Serveer de ballen met veelkleurige saus uit een spuitfles (handzaam!).
  4. Varieer nooit. Het mag gezond en hip zijn in bepaalde steden en kringen, maar kinderen hebben een tyfushekel aan dingen als ‘bietterballen’ – dat bestaat – en groentenburgers.

Aan een clou zal ik vanaf volgende week gaan werken.

Lees ook: “Ga niet op zwangerschapscursus.” Aldus Marcel.