Marcel heeft nog steeds een leven. Denkt-ie.

Marcel is 44. Hij is journalist, getrouwd met Carlijn en heeft een baard, alsmede een dochter die Sammie heet. Op Me-to-We.nl vertelt hij hoe het zover heeft kunnen komen. En over hoe het nu verder moet.

Je zou het misschien niet denken, maar ik doe meer dan blogs schrijven voor deze prijswinnende website. Mijn leven is namelijk reuze-interessant. Ik maak allerhande dingen mee, ik doe aan boksen-voor-sukkels in de sportschool van Arie Boomsma, ik kijk series op Netflix, ik heb een behoorlijk indrukwekkende playlist op Spotify (met twaalf volgers) en laatst had ik net een glas wijn teveel op zodat ik ten overstaan van diverse vrienden een minicursus Biodanza gaf. Supergaaf natuurlijk, en bovendien toont het maar weer eens aan dat ik meer te doen heb dan voor Sammie zorgen en blogs over haar schrijven.

Lees ook: Blijf zo lang mogelijk baby. Want het leven zit vol met verdriet, ziekte en Jan Smit.

Niets ten nadele van Sammie, deze prijswinnende website en blogs over baby’s, maar ik heb ook nog een leven, weetjewel. En het is belangrijk dat jullie dat weten, want voor je het weet, sta ik bekend als ‘de babyfluisteraar’. Als de gast die dan wel een baard en een tatoeages heeft, maar eigenlijk alleen maar bezig is met luiers, tepelzalf en hydrofiele doeken. Als de man die niet veel meer doet dan het internet afstruinen naar mooie luierdeals, Nutrilon-voordeelpakken en leuke-gadgets-voor-hippe-papa’s. Dat ben ik niet, die man. Ik ben meer dan Sammie-hem-ze-vader. Ik ben meer dan baby-blogger-met-baard.

Vandaar nu jullie volle aandacht voor een to-taal ander project waaraan ik momenteel de laatste hand aan leg. Het is een boek – voor meelezende Millenials: dat is een stapel papier met letters erop en een kek kaftje eromheen waar je geld voor betaalt. Het heet The Dad, dat boek, en het gaat over baby’s. Ho, wacht even, het gaat ook over oudere kinderen en zelfs pubers. En hoe je daar als vader op een soepele manier mee omgaat. Zodat je straks aan iedereen kunt laten zien dat je toch heus een leven hebt. Dat je meer te doen hebt dan kindergedoe. Dat je een vent bent, een kerel, dat je ertoe doet. Net als ik.

Tot zover. Volgende week behandel ik winderigheid bij jonge vaders: vervelend, of iets om trots op te zijn?

Lees ook: Toen Marcel zich eenzaam zat te voelen op het Consultatiebureau.

Meer Marcel? Volg hem op Instagram

Geschreven door
More from Marcel Langedijk

Marcel over de kraamverzorgster: “Ik was mild teleurgesteld.”

Marcel Langedijk is journalist (o.a. JFK, Volkskrant Magazine, LINDA.), getrouwd met Carlijn en heeft...
Lees verder