Marcels baby is heel bijzonder. Nee, écht.

24.01.2017 19:30

Marcel is 44. Hij is journalist, getrouwd met Carlijn en heeft een baard alsmede een acht maanden oude dochter die Sammie heet. Op me-to-we.nl vertelt hij hoe het zover heeft kunnen komen. En over hoe het nu verder moet.

Hetty van Het Consultatiebureau bedankte ons voor het bezoek. Dat vond ik nogal wat, dat je min of meer verplicht ergens naartoe moet en dat de mensen je dan alsnog heel hartelijk bedanken voor je bezoek. Nu is Hetty sowieso een geweldige mevrouw. Ze is lief en zorgzaam en vrolijk en heeft ons ook nog nooit gebitchslapt. Dat lees je namelijk wel eens, dat er mensen zijn die gigantisch op hun lazer krijgen bij Het Consultatiebureau. Krijgen ze te horen dat ze hun baby te weinig melk geven, of teveel. Dat de hoofdomtrek te gering is of de lengte achterblijft bij het historisch landelijk gemiddelde. Dat ze verkeerde rompertjes aanschaffen en dat die baby toch echt warmer aangekleed moet worden. Of juist minder warm.

Lees ook: Marcel is ont-zet-tend goed in opvoeden. Vindt hij zelf.

Hetty doet dat niet. Althans niet bij ons, want voor hetzelfde geldt scheldt ze de hockeymoeder met wallen na ons wel de huid vol, dat weet je nooit. Maar bij ons is het één groot feest. Ze groeit goed, zeg, vindt Hetty. En wat brabbelt ze al veel! En check die fontanel dan, helemaal te gek! Hetty is altijd tevreden.

Je kunt je van zo iemand dus wel voorstellen dat ze volledig in de zevende hemel is als je Sammie kunstjes laat doen. Niet dat ze de  eerste zuigeling ter wereld is die iets van Adele gorgelt in de babyversie van The Voice Of Holland – kwestie van tijd dat dat er komt, ik zweer het je – en we laten haar ook niet door brandende hoepels springen, of met messen jongleren. Maar, tromgeroffel, passende stilte: Sammie klapt in haar handen. Op aanvraag. Bam. Nu jij weer.

Hetty zei: “Ze is wel heel erg vroeg, daarmee.” En toen, nadat ze even had gedubbelcheckt of het geen toevalstreffertje was: “Dit is heel bijzonder.” Ze knikte. Wij knikten ook. We wisten het zelf natuurlijk al, dat we een extreem slimme baby hadden geproduceerd, maar nu Hetty van Het Consultatiebureau het zei, was het zeker. En daarna bedankte ze ons, voor ons bezoek. Zo’n vrouw maakt dat natuurlijk niet elke dag mee, zo’n topbaby.

Over twee maanden moeten we weer. Ik ga vandaag hoepels kopen.

Lees ook: Toen Marcel zich eenzaam zat te voelen op het Consultatiebureau.