Mediterraans genieten in Zwitserland: deze zomer naar Ascona-Locarno

Deze zomer willen we naar Zwitserland! Naar Ascona-Locarno om precies te zijn, want dat is één van de familievriendelijkste bestemmingen van het land. En dat niet alleen, je waant je er ook nog eens in zuidelijke sferen.

Ben je op zoek naar pittoreske dorpjes, prachtige natuur, lekker zwemmen en de mooiste
vergezichten?
Stop dan maar met googlen, want wij hebben het allemaal voor je gevonden! Het Zwitserse Ascona-Locarno is zó mooi, het is bijna onwerkelijk. Ga bijvoorbeeld eens met de kabelbaan naar Cardada waar je een spectaculair uitzicht hebt over het Lago Maggiore en tegelijkertijd het dak van Zwitserland kunt zien. Eenmaal boven kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken, of je gaat met z’n allen lekker picknicken en een beetje genieten van de zon.

Superleuk voor de kinderen: een trektocht met lama’s over de bergen. Het is niet alleen leuk dat er dieren mee gaan, ze zijn ook nog eens handig! De lama’s dragen namelijk jullie bagage, zodat jullie er zelf niet mee hoeven te slepen. Maaltijden en overnachtingen zijn bij deze toch inbegrepen dus je bent helemaal voorzien van alles. En maak je niet druk over of de kinderen het wel trekken om zo lang te lopen. De tocht is zo mooi, avontuurlijk en bovendien speciaal door het gezelschap van de lama’s dat de kinderen gewoon vergeten dat ze aan het lopen zijn. Wil je het toch wat minder intensief maken? Ga dan bijvoorbeeld een dagje schatzoeken met z’n allen! Bij het informatiepunt in Locarno haal je de kaart en dan ga je op weg. Laat de kinderen alle vragen beantwoorden en zo zullen ze alle schatten van het stadje ontdekken.

Nog een tripje dat de moeite waard is: een dag vogels kijken in Falconeria Locarno. En dan hebben we het niet over zomaar vogels, nee, hier kun je o.a. machtige adelaars en uilen zien. De vogels vliegen vrij rond in het park, wat het des te indrukwekkender maakt. En het is in Ascona-Locarno natuurlijk niet alleen maar leuk voor de kleintjes. Ook voor ouders is er genoeg te zien en te doen. De rust en de natuur zullen je overweldigen, je hebt nog nooit zulke mooie wandelingen gemaakt en in de dorpjes in de omgeving waan je je in een andere wereld. We hebben nog lang niet alles wat deze vakantiebestemming rijk is genoemd, maar eigenlijk moet je het ook gewoon zelf gaan zien.

Slapen doe je bijvoorbeeld in de Jugendherberge Locarno. Ja, dat klinkt als een jeugdherberg, maar echt, het is er ideaal voor gezinnen. Netjes, schoon, met een speelruimte voor kinderen, op een handige locatie zodat je overal makkelijk kunt komen en het is geen rib uit je lijf. Wat wil je nog meer? Kortom: ga het ontdekken, deze Mediterraanse parel in Zwitserland. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten.

Meer informatie over Ascona-Locarno vind je op: www.myswitzerland.com

WIN! Wil jij kans maken op een gratis gezinsvakantie in Zwitserland? Surf dan snel naar www.myswitzerland.com/winnen.

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Zwitserland Toerisme, maar de inhoud ervan is van onszelf.  Lees hier alles over ons advertentiebeleid

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

De avond van een moeder (in 50 speerpunten)

Moeders hebben er ‘s ochtends voor 09.00 uur al een hele dag...
Lees verder