Hoe Woezel & Pip alle kinderen aan het eten krijgen

Heb je je best gedaan iets lekkers en gezonds te maken, zit je weer aan tafel met een stel kinderen met lange tanden. Want: “Lussiknieieieieiet!” Samen boodschappen doen kan al een heel verschil maken. Dan zoek je namelijk ook sámen uit wat er gegeten wordt. En zelfgekozen groenten vinden kinderen nou eenmaal lekkerder. Vala en Mario doen daarom iedere zaterdag boodschappen met het hele gezin.

Oke, ja, het is even een onderneming, boodschappen doen met drie kinderen. Helemaal waar. Maar inmiddels is het een soort zaterdagse traditie geworden: met z’n allen naar de Jumbo. Baby in het wagentje, broer en zus ernaast en dan die enorme lijst afwerken. De oudste twee mogen mee helpen verzinnen wat we die week zullen eten. De regel is: maximaal twee keer per week pasta met rode saus (want hoewel een goede spaghetti Bolo niet te versmaden is, moet je gewoon grenzen stellen) en niet ieder weekend pannenkoeken. En dan is het wonderlijk om te zien waar ze allemaal mee aan komen. Niet dat het dan ook altijd met gejuich ontvangen wordt als het ook daadwerkelijk op tafel staat, maar proberen doen ze het dan wel. En ik zeg: drie happen tuinbonen is nog altijd meer dan nul!

Bij de Jumbo hebben ze sinds kort een nieuwe lijn van gezonde producten, speciaal voor jonge gezinnen. Die hebben ze opgezet samen met ieder kinds favoriete hondjes: Woezel en Pip. Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar die van mij waren dus dol op Woezel en Pip toen ze nog wat kleiner waren. Mijn dochter heeft tijden lang met een werkelijk enórme Woezelknuffel in haar bed geslapen (genaamd ‘Grote Woezel’) en ik weet niet hoe vaak ik de boekjes wel niet heb voorgelezen. Grote Woezel is inmiddels gedoneerd aan kleine zus en ik heb zo’n vermoeden dat ook bij haar de Woezel en Pip gekte ieder moment kan uitbreken. Dat verhoogt de zaterdagse boodschappenvreugd dus alleen maar meer, want zelf mogen bepalen wat er gegeten wordt is al leuk, maar het wordt natuurlijk nog leuker als je favoriete vriendjes op de verpakking staan.

Met de Woezel en Pip lijn wil Jumbo een positief verschil maken in het eetgedrag van jonge gezinnen. Er wordt namelijk toch nog steeds teveel en te ongezond gegeten. Niet gek, want het jonge gezinsleven is druk en hectisch, dus zorgvuldig boodschappen doen en koken schiet er vaak een beetje bij in. De Woezel en Pip lijn biedt ouders gezonde, maar vooral ook lekkere producten waar het hele gezin blij van wordt. En het leuke is, dat alle producten hun oorsprong vinden in de Tovertuin, waar Woezel en Pip hun avonturen beleven. Volkoren pasta uit de ‘goudgele graanvelden’, appeltjes en peertjes uit de ‘vrolijke fruitgaard’, 30+ smeerkaas uit de ‘groene weide’, flesjes bronwater uit ‘de kale rots’ en snoeptomaatjes, snackkomkommertjes en gesneden verse groenten uit ‘Molletjes moestuin’. Dat smaakt voor kinderen natuurlijk naar meer! En dat komt er ook! Zoals vega nuggets, pastasaus met 5 soorten groenten en thee uit de geurige theevelden.

Gezond eten is niet alleen belangrijk, het is vooral ook eenvoudiger dan je denkt. En leuk! Ja, ook voor kinderen die normaliter de langste tanden hebben. Mijn oudste twee zijn zeker niet de makkelijkste eters, maar door ze te betrekken bij wat er op hun bord terecht komt, is ons weekmenu er wel een stuk gevarieerder op geworden. En dat we dan eigenlijk toch stiekem ieder weekend pannenkoeken eten, maakt dan niet zoveel meer uit.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jumbo & Woezel en Pip, maar de inhoud is 100% van ons. Jumbo en Woezel & Pip introduceren een nieuwe productlijn met leuke, smaakvolle én verantwoorde producten voor kinderen. Hiermee willen zij een positief verschil maken in het eetgedrag van gezinnen. De producten zijn ontwikkeld volgens de criteria van de Reclame Code Commissie voor producten gericht op kinderen.

Lees hier meer over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Als je je zorgen maakt om de toekomst van je kwetsbare kind

Iedere ouder maakt zich weleens zorgen over de toekomst van zijn kind....
Lees verder