Nooit meer ruziënde kinderen in de auto? Deze vader bedacht de oplossing!

08.10.2016 11:24

De herfstvakantie komt er weer aan en dat betekent: oorlog op de achterbank. Alle ouders met meerdere kinderen weten hoe het gaat: je bent de snelweg nog niet op, of de kinderen rollen vechtend over elkaar heen. Kan daar nou niks op gevonden worden?

Mario en ik gaan in de herfstvakantie naar een huisje in Duitsland. Dat is vijf uur rijden. Met drie kinderen. Ik ben alvast begonnen met mezelf moed in te drinken, want nuchter overleef ik de reis waarschijnlijk niet. Ja, die baby, die kan ik nog wel managen, maar mijn twee kleuters, dat is een ander verhaal. Die hebben elkaar namelijk al gewurgd met hun eigen gordels voor we goed en wel de straat uit zijn. Daar zijn zelfs geen draagbare dvd-spelertjes en familiepakken Fruitella tegen opgewassen. We hebben deze rit nu al een paar keer gemaakt en waarom ik er telkens opnieuw in trap weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk omdat ik de horror ervan gewoon verdring. Maar iedere keer als we thuis komen denk ik hetzelfde: we gaan nooit meer op vakantie.

Gelukkig is er nu licht aan het eind van de tunnel (of de snelweg dus, in dit geval), dankzij een Amerikaanse vader van een drieling (dat die vent überhaupt nog overeind staat vind ik een prestatie van wereldformaat, ik zeg: applaus!), die de achterbankruzies van zijn kroost meer dan zat was. Hij bedacht er een simpele, maar geniale oplossing voor: een schotje tussen ieder kind. Want wat je niet ziet, kun je ook niet in elkaar slaan, was zijn redenering. En sindsdien rijdt hij in alle rust.

auto-hack

Briljant, dat is het. Deze vader verdient wat mij betreft een standbeeld. Ik heb Mario gelijk gevraagd een paar schotjes te gaan bouwen, zodat we straks een relaxte rit hebben. Kortom: ouders, allemaal even naar de bouwmarkt voor twee plaatjes hardboard en de vakantie kan beginnen. Goede reis!

Lees ook: Als je kind na de vakantie niet ‘in het ritme komt’.