Oeps! Als je zoon aan zijn vrienden vertelt dat zijn moeder ’s nachts altijd dingen weggooit

05.10.2013 16:36

Barbara gooit ’s nachts vaak spullen weg – en gaat dan zo ver dat ze haar zoon tegen vriendjes hoort klagen dat zijn racebaan is verdwenen en dat hij wel weet hoe dat komt: DIE MOEDERRRR!. Het roer moet dus om: breng het gewoon naar Shurgard!

Soms moet je als blogger opeens de gekste dingen doen. Iets waar je nooit over nagedacht hebt, maar dat toch echt best wel een uitkomst blijkt te zijn.
Nee, ik heb het niet over stukje schrijven, of over luiers testen of een website bouwen. Ik heb het over opruimen.
Opruimen zei u?
Ja, opruimen.
Want daar ben ik niet zo goed in. Mijn huis griet helemaal vol. En dan heb ik twee keer jaar een sterke weggooi-aanval, maar daar ga ik dan weer te ver in.
Hoor ik mijn zoon van destijds 5 tegen een vriendje zeggen: “Ja, ik had hier ook nog een racebaan bij, maar die heeft mijn moeder weggegooid toen ik lag te slapen. Dat doet ze heel vaak, dingen weggooien als ik slaap.”
Serieus!

Maar weet je wat het is? Omdat mijn jongens bijna vijf (!) jaar na elkaar zijn geboren, duurt het jaren voordat de jongste past in de kleren van de oudste. Al die tijd ligt dat dus in ons huis ergens te wachten op een volgend leven. En dan heb ik het nog niet eens over speelgoed, hobbelpaarden en (loop)fietsjes in alle maten.
Alles op Marktplaats zetten dan maar en straks opnieuw aanschaffen? Kan, is een beetje duur en aan sommige dingen ben je ook wel gehecht. En toen werd ik dus gevraagd om een video op te nemen voor Shurgard, je weet wel, opslag voor particulieren. Zó! Best handig.

Ik kan dus nu….

… mijn babyspullen van de jongste bewaren voor mijn zusje.

… en mijn zwangerschapskleren.

… en het wiegje dat we op een rommelmarkt hebben gekocht.

… speelgoed waar de jongens niet meer mee spelen voor een half jaar opbergen (en dan weer eens tevoorschijn halen)!

… al die maten fietsjes waar Felix al uit gegroeid is opslaan tot Morris eraan toe is.

… onze koffers die we een keer per jaar gebruiken lekker ver weg opbergen.

… en de tent die mijn moeder me gegeven heeft, maar die ik nooit van ze lang-zal-ze-leven ga gebruiken, want ik HAAT kamperen, maar ik wil mijn moeder ook niet kwetsen door de tent waarin ik mijn jeugd heb doorgebracht weg te gooien.

… en ook al haat ik kamperen, we hebben wel een caravan want je standaarden veranderen in rap tempo als je twee naar buitenlucht hunkerende jongens in huis hebt, en die caravan dus, die moet elk jaar helemaal verwijderd worden van de camping, nou de zooi die daaruit komt, kan dus ook mooi de berging in in plaats van de hele winter op de gang te staan.

… het kruidenrekje van de familie van mijn man dat niemand wil hebben maar dat nog van opa en oma was wegzetten zonder dat ik dit aan iemand vertel.

… al die boeken die je niet weg wilt gooien maar die je ook niet langer in de boekenkast wilt hebben staan, want die heb ik twee jaar geleden radicaal gekortwiekt, omdat ik een e-reader had gekocht wat niet handig is met kinderen aan de rand van een zwembad, waardoor ik toch maar weer boeken ben gaan kopen, dus groeit de boekenvoorraad toch weer.

Voornemen: vaker opruimen, voorlopig niets meer weggooien en meer spullen naar de opslag brengen.

Dit is een gesponsored bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid