Om woedend van te worden: geen uitvaartverzekering voor meisje met leukemie

06.06.2016 10:05
Bo, uitvaartverzekering

Kun je het je voorstellen: het allerergste gebeurt, je kind wordt ziek. Heel erg ziek. Opeens moet je gaan nadenken over afscheid nemen. Van je eigen kind. Dat is al onmenselijk genoeg. Maar dan blijkt ook nog dat je nergens terecht kunt als je probeert dat afscheid zo goed mogelijk te regelen. Want dat is de wereld waarin we nu leven…

De 9-jarige Bo heeft leukemie. Daarom sloten haar ouders een uitvaartverzekering af bij verzekeraar Ardanta. Dachten ze tenminste. Want na de aanvraag viel er een brief op de mat. Een brief waarin stond dat er geen verzekering kon worden afgesloten. Waarom niet? Bo vormt een te groot risico, door de kanker. En daar heeft de verzekeraar geen zin in. Want ja inderdaad, de kans is aanzienlijk dat er uitgekeerd moet gaan worden. Maar, zijn verzekeringen daar nou niet juist voor…? Dat zou je denken, maar in de huidige maatschappij zijn ze blijkbaar slechts symbolisch.

Afwijzing Verzekering

Een kind van 9 jaar dat een uitvaartverzekering nodig heeft, dat is sowieso al de omgekeerde wereld. Maar dan ook nog eens afgewezen worden, omdát het leven je niet goed gezind is, dat is toch wel heel wrang. Bo’s ouders zijn dan ook woedend en hebben met de afwijzingsbrief de publiciteit gezocht. Want waar moet het heen met onze maatschappij, als je er niet meer op kunt rekenen dat die voor je zal zorgen als je dat nodig hebt? Wij worden hier in ieder geval heel verdrietig van.

Nu Bo’s situatie publiek is geworden en iedereen er uiteraard schande van spreekt, heeft de verzekeraar inmiddels gereageerd. Maar meer dan dat ze ‘begrijpen dat de toon van de brief misschien wat zakelijk is geweest’ komt er niet uit. Onze kaak hangt op onze enkels van verbazing en ontzetting. Laten we hopen dat Bo en haar ouders toch snel geholpen kunnen worden. En dat zij een lans hebben gebroken voor al die andere mensen, die ziek zijn en daarmee al genoeg te verduren hebben.

Foto: Facebook Laura Prins

Lees ook: Ouderliefde…overwint echt alles!