Voor: 4 personen, bereidingstijd: 25 minuten
Wat je nodig hebt:
- 1 middelgrote ui
- 150 g winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 80 g Parmezaanse kaas (geraspt
- 300 g mager rundergehakt
- 3 el paneermeel
- 2 tomaten
- 1 krop babyromainesla
- 4 stuks volkoren bollen
- 4 el Amsterdamse mini augurken
- 2 el ketchup (of andere saus naar keuze)
Wat je doet:
- Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij grof. Doe samen met de kaas in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel.
- Voeg het gehakt en het paneermeel toe, kneed tot een samenhangend geheel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de burgers in 12 min. goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de sla in reepjes.
- Snijd de broodjes open.
- Verdeel de sla, burgers, tomaten, augurken en ketchup over de onderste helft van de broodjes en dek af met de bovenste helft van de broodjes.
Lees ook: Een keer een avondje zonder vlees met deze overheerlijke zoete aardappeltaart.
(Bron beeld en recept: Albert Heijn)