Deze goedgevulde omelet vindt het hele gezin heerlijk

Super makkelijk, snel en heerlijk; een Provencaalse boerenomelet. Dit eiergerecht zit boordevol met groente en voedingsstoffen. Het handigste aan dit recept is dat het allemaal in één pan bereid kan worden!

Staat er een ingredient tussen dat je niet lekker vindt? Je kunt altijd dingen weglaten en toevoegen. Zo is dit recept bijvoorbeeld ook lekker met hamblokjes,  geraspte kaas of champignons.

Ingrediënten:

3 el traditionele olijfolie
450 g voorgekookte aardappelschijfjes
450 g Franse roerbakgroente (pak 450 g (diepvries))
6 middelgrote eieren
2 el halfvolle melk
1 Elstar appel
75 g veldsla (zak 75 g)
4 el honing-mosterddressing (cup a 100 g)

Instructies: 

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de aardappelen toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ca. 3 min. mee.
  2. Klop de eieren los in een kom met de melk, peper en zout. Schenk het eiermengsel bij het aardappel-groentemengsel. Laat het ei op matig vuur in ca. 20 min. stollen.
  3. Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng de appel met de veldsla en de dressing. Serveer de omelet met de salade

 

Lees ook: Deze nasi met ham en ei is in 10 minuten klaar

Geschreven door
More from Anna van Oers

Daar gaan we weer: hilarisch gênante zwangerschapsshoots

Zwangerschapsfoto’s. Soms zijn ze prachtig, maar het kan ook helemaal misgaan. Van...
Lees verder