Ben jij er al geweest? De mooiste en onbekendste dierentuin van Nederland

18.05.2019 04:55

Vergeet Artis, dierenpark Amersfoort en de Beekse Bergen met hun vieze eten, lange rijen en veel te veel bezoekers. De beste, maar vooral onbekendste, dierentuin is in Anna Paulowna.

De dierentuin bevindt zich op landgoed Hoenderdaell en is eigenlijk niet meer dan de dierenverzameling van de (rijke) eigenaar. Die een beetje uit de hand gelopen is welteverstaan. Het is de man die de giraf wilde kopen die ze in een Deense dierentuin aan de leeuwen wilden voeren.

Het landgoed heeft meer dan 40 diersoorten, waaronder tijgers, leeuwen, krokodillen, neusberen en verschillende soorten apen. Elke dag is er tussen 12:00 en 15:00 ook een roofvogelshow, behalve op maandag, dan zijn de vogels vrij.

dierentuin Hoenderdaell landgoed uitje dierenhet veer hoenderdaell eten restaurant

Er zit ook nog een fantastisch eetcafé naast het landgoed waar ze geen vieze patat en hotdogs verkopen, maar lekkere soep, belegde broodjes en taart. Bekijk hier hun menukaart. #lekkeretenpretparken
Het is er leuk, ze hebben er echt lekker eten, in een mooie omgeving. Ongelofelijk eigenlijk dat (bijna) niemand er ooit komt, behalve dan mensen uit de buurt, van wie dit een tip was.

Plus
• Het landgoed is echt heel mooi en heeft verbazingwekkend veel dieren
• De entreeprijs valt erg mee. Voor kinderen van 3 of 4 betaal je 5 euro, daarboven 11 euro p.p. en kinderen t/2 jaar mogen gratis
• Niemand die deze dierentuin kent, dus je staat altijd vooraan bij de tijgers/maki’s/wc’s/bar

Min
• Het feit dat het in Anna Paulowna ligt heeft waarschijnlijk wel met de onbekendheid te maken
• Niet echt makkelijk te bereiken met de trein. Vanaf het station moet je nog twee kilometer met de bus

Landgoed Hoenderdaell
Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Openingstijden ma-zo: 09:00 tot 18:00 uur