Ben jij er al geweest? De mooiste en onbekendste dierentuin van Nederland

Vergeet Artis, dierenpark Amersfoort en de Beekse Bergen met hun vieze eten, lange rijen en veel te veel bezoekers. De beste, maar vooral onbekendste, dierentuin is in Anna Paulowna.

De dierentuin bevindt zich op landgoed Hoenderdaell en is eigenlijk niet meer dan de dierenverzameling van de (rijke) eigenaar. Die een beetje uit de hand gelopen is welteverstaan. Het is de man die de giraf wilde kopen die ze in een Deense dierentuin aan de leeuwen wilden voeren.

Het landgoed heeft meer dan 40 diersoorten, waaronder tijgers, leeuwen, krokodillen, neusberen en verschillende soorten apen. Elke dag is er tussen 12:00 en 15:00 ook een roofvogelshow, behalve op maandag, dan zijn de vogels vrij.

dierentuin Hoenderdaell landgoed uitje dierenhet veer hoenderdaell eten restaurant

Er zit ook nog een fantastisch eetcafé naast het landgoed waar ze geen vieze patat en hotdogs verkopen, maar lekkere soep, belegde broodjes en taart. Bekijk hier hun menukaart. #lekkeretenpretparken
Het is er leuk, ze hebben er echt lekker eten, in een mooie omgeving. Ongelofelijk eigenlijk dat (bijna) niemand er ooit komt, behalve dan mensen uit de buurt, van wie dit een tip was.

Plus
• Het landgoed is echt heel mooi en heeft verbazingwekkend veel dieren
• De entreeprijs valt erg mee. Voor kinderen van 3 of 4 betaal je 5 euro, daarboven 11 euro p.p. en kinderen t/2 jaar mogen gratis
• Niemand die deze dierentuin kent, dus je staat altijd vooraan bij de tijgers/maki’s/wc’s/bar

Min
• Het feit dat het in Anna Paulowna ligt heeft waarschijnlijk wel met de onbekendheid te maken
• Niet echt makkelijk te bereiken met de trein. Vanaf het station moet je nog twee kilometer met de bus

Landgoed Hoenderdaell
Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Openingstijden ma-zo: 09:00 tot 18:00 uur

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Deze sketch over bevallen laat je huilen van het lachen

Actrice Amy Schumer maakte voor het Amerikaanse comedyprogramma Saturday Night Live voor...
Lees verder

11 Comments

 • ik ben er gister weer geweest na zeker 3 jaar niet. het is zo enorm mooi geworden! ik heb genoten met mijn kindjes. eerst heerlijk bij Veer een bakkie koffie en appelpunt genomen. Kids lekker aan de fristi en daarna dacht ik even voor 12e thuis te zijn…nou…nee dus! tot 3uur (v.a.10e) heerlijk gewandeld en daarna in een prachtige speelweide naar de roofvogels show gekeken terwijl de kids de dag van hun leven hadden met een waterpomp en waterspeel tafel. Complimenten voor het prachtige aankleden van het park, de sterk verbeterde looppaden (mocht van mij ook wel een terug route doorheen ipv die lange weg langs het water) Mij zien ze deze zomer vaker!

 • Jammer dat mijn reactie is weggehaald.
  Wel foto’s plaatsen die door mij zijn gemaakt en nu ik een reactie plaats is dat niet toegestaan.

 • Jammer dat er gesproken wordt over Pinquins die zijn er niet en dat men een gemanipuleerde foto plaats van een Capibara en Doodshoofdaapjes.
  Deze apensoort is niet aanwezig op het Landgoed.
  Het is zeker een bezoek waard ook zonder deze dieren, ik geniet er nog steeds elke keer als er kom.

 • Inderdaad prachtig wij hebben jaarabonnementen en genieten elke keer weer met onze dochter van 3. En vergeet niet te vermelden dat het gratis parkeren is. Heerlijk in alle rust genieten van de dieren x

 • Dat niet makkelijk te bereiken met de trein valt wel mee,in Anna Paulowna is een treinstation en je kunt met de bus een aantal haltes meerijden,goed het is misschien voor sommigen wat ver(ikzelf ben regelmatig vanaf het treistation gaan lopen) maar daarentegen krijg je er zoveel moois voor terug ,dat je dat er wel voor over hebt !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.