Waarom je een peuter nooit moet onderschatten (check dit, bizar!!!)

02.06.2017 10:42

Ze mogen dan klein zijn, peuters kunnen kunsten uithalen waar de creatiefste volwassene nog een puntje aan kan zuigen. Het is dus goed om met een peuter in huis altijd op het onverwachte voorbereid te zijn. Want je weet nooit wat je ’s ochtends aantreft als je je kind uit bed haalt. Of wat je níet aantreft…

Stel je voor, je ligt nog lekker te slapen en opeens gaat de bel. In je kamerjas doe je open en voor de deur staat een politie-agent. Met je kind in z’n armen. Je kind dat, naar jouw weten, gewoon in z’n bedje lag te slapen. Wtf?! Het overkwam een ouderpaar uit Zwolle. Hun 2-jarige was ’s ochtends vroeg uit bed geklommen en had bedacht dat ‘ie wel even een wandelingetje kon gaan maken. Door de buurt. In z’n eentje. Hóe dan, vraag je je vast af. Nou, gewoon: voordeur open, drie trappen naar beneden en gaan met die banaan. Want de peuter, die doet dat gewoon effe.

OMG, het zal je maar gebeuren! En echt, het gebeurt je zo, want die peuters zijn vernuftiger dan je denkt. Je draait je twee seconden om, bent heel eventjes afgeleid, vergeet één keer de deur op slot te doen en je peuter heeft de meest snode plannen tot uitvoering gebracht. Ik pleit daarom al jaren voor het meteen na geboorte implanteren van een GPS tracker in het armpje, zodat je altijd weet waar je kind zich precies bevindt. En ’s nachts een deksel op het ledikant natuurlijk. Paar luchtgaten erin en klaar is Kees. Maar goed, dat schijnt dan weer niet te mogen. Iets met kindermishandeling ofzo.

Gelukkig werd het Zwolse jongetje opgemerkt door de buren, die al wakker waren en de politie waarschuwden. Hij is nu dus weer veilig thuis. Maar ik denk wel dat z’n ouders inmiddels een stalen voordeur hebben laten installeren en hun kind voortaan permanent aan de riem doen. Want ouders, opgepast: met een peuter weet je nooit waar je aan toe bent. Voor je het weet gaan ze op hun eigen houtje naar de Efteling, of boeken ze een ticket naar Ibiza. Never a dull moment met die peuters.

https://www.facebook.com/politiezwolle/photos/a.1479229192386646.1073741829.1475806126062286/1680176665625230/?type=3&theater

Lees ook: Met je peuter naar het strand in 24 stappen.