Onverwachte dingen waarvan je intens gaat houden als je een baby hebt

05.11.2022 06:00

Als je een baby hebt, worden dingen die je voor de geboorte geen aandacht gaf ineens HEEL belangrijk. Oké, die laptop gebruikte je natuurlijk al wel dagelijks, maar dat een verfrommeld stukje papier je gelukkig kan maken, dat had je van tevoren niet kunnen bedenken.

Dit zijn de dingen die je nodig hebt in het eerste jaar (en die je oh zo blij kunnen maken!):

1. Je laptop waarop je naar advies zoekt van mensen die het ook niet weten zoals medemoeders in dezelfde wanhopige fase als jij.

2. Tepelklovenzalf (van tepelkloven had je nog nooit gehoord, en toen werd dit spul opeens je beste vriend, en vroeg je je af of het geen kwaad kon voor de baby, en durfde je het niet meer op te smeren….).

3. Vaag homeopathisch spul tegen pijn van de eerste tandjes die doorkomen (normaal gesproken geloof je niet in homeopatische middelen, maar hee, je bent wanhopig!).

4. Elastiekjes om je pols waaraan je kunt zien of je linker- of rechtertiet voor het laatst is geweest.

5. Een verfrommeld stukje papier, waaraan je kunt zien hoe laat de laatste voeding was.

6. Een karaf water naast je bed, want hemeltjelief je hebt nog nooit zo’n dorst gehad als in de fase dat je borstvoeding gaf!

7. Flesjes en melkpoeder die je toeschreeuwen dat ze anti-koliek zijn. (En je trapt erin!)

8. Afhaalmaaltijden.

9. Bruin bier (je weet dat je niet mag drinken, maar je neemt heel af en toe een flesje oud bruin omdat je er voor kiest half in de fabel te geloven dat het ‘goed is voor het zog’)

10. Een draagzak in de kinderwagen. Nooit gedacht dat je er een nodig zou hebben als je onderweg bent met een kinderwagen, maar toen bleek die baby ook onderweg te huilen en dus loop je voor lul achter een lege kinderwagen met een baby op je buik (even de terrassen waar je vrienden kunnen zitten mijden).

11. Een plastic bakje met kussentjes erin. Ook wel bekend als de Maxicosi. Je baby mag er niet te lang in liggen, maar je vindt het zo leuk om het kind in het gezicht te kijken, dus gebruik je ‘m toch heel vaak – ook als je niet met de auto op pad bent.

12. Kleine witte spuugdoekjes, over je schouder heen en waar ze altijd naast kotsen.

13. Rompertjes die aan de voorkant open kunnen in plaats van alleen onderaan.

14. Je moeder die komt oppassen zodat jij nieuwe bh’s kunt passen.

15. Een gewone bh wanneer je stopt met borstvoeding geven.

16. De luiertas waar alles in zit wat je nodig zou kunnen hebben, maar waarvan je alleen de luiers en de billendoekjes ooit hebt gebruikt.(De rest van de inhoud had prima thuis kunnen blijven, al die tijd, hahaha!)

17. Zo’n plastic container waar je met één hand billendoekjes uit kunt trekken (pas bij de tweede denk je: huh? Had ik dat nodig dan?)

18. Gordijnen die dus inderdaad geen licht doorlaten.

19. Een pop waar je aan trekt en dat er dan een muziekje uitkomt waar je baby stil van lijkt te worden, een heel klein beetje maar, je weet het niet zeker, maar je durft het niet meer NIET te gebruiken en dus gaat het zelfs mee op vakantie zonder dat je zeker weet of het heeft gewerkt.

20. Slaap.

21. En een hele grote zonnebril waar je je nieuwe wallen achter kunt verstoppen.

Lees ook: Wat ze je niet vertellen over het moederschap