Pas op voor deze sluipmoordenaar in je huis. Het kan je kind het leven kosten!

25.05.2016 16:19
sluipmoordenaar

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker met kinderen. En ja, we weten allemaal dat we de keukenkastjes goed af moeten sluiten, geen medicijnen moeten laten slingeren en traphekjes moeten installeren. De meeste ouders denken dan ook dat het wel goed zit, dat hun huis kindproof is. Tot er toch iets vreselijks gebeurd. Zoals twee ouders uit Ierland ondervonden…

Maria Jose and Feliciano Saba willen ouders waarschuwen voor de sluipmoordenaar die zich in vrijwel ieders huis ophoudt, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Hun 2 jaar oude zoontje Bryan kwam om het leven door verstikking, omdat hij zichzelf vastgedraaid had in het gordijnkoord van zijn slaapkamerraam. Zijn oudere zus vond hem in zijn kamer, opgehangen aan dat gordijnkoord. Bryan liep zware hersenschade op door het langdurige zuurstofgebrek en overleed na 15 dagen in het ziekenhuis. Echt, daar lopen de rillingen lopen toch van over je rug?

Zoals zoveel ouders, waren Maria en Feliciano in de veronderstelling dat hun zoontje veilig was in hun eigen huis. Dat ze alles hadden gedaan om ervoor te zorgen dat er niks met hem kon gebeuren. En zeg nou zelf, wie bedenkt er nou dat een peuter zichzelf ophangt aan een gordijnkoord? Ik niet in ieder geval. Toch komen er daardoor jaarlijks zo’n 27 kinderen om het leven. Een bizar groot aantal voor iets waar je waarschijnlijk helemaal nooit bij stilstaat.

Heb jij ook gordijnen of luxaflex met een koord voor de ramen hangen? Zorg er dan alsjeblieft voor dat die koorden niet op grijphoogte voor kleine kinderhandjes hangen. Sterker nog: heb je zulke gordijnen in de kinderkamer, dan kun je misschien beter overwegen om daar iets anders op te hangen. Zorg in ieder geval dat je kind niet bij de koordjes kan, dus rol ze op en zet geen ledikantjes of bedjes vlakbij het raam neer. Je wilt je kind niet vinden zoals het zusje van Bryan haar broertje aantrof.