Oproep aan basisscholen: maak eens een jaarplanning!

06.09.2018 04:50

Renate Tromp en Marjet Winsemius van BV familie doen een oproep aan alle basisscholen: ‘Potjandosie, maak eens een jaarplanning!’. Ouders & kinderen lopen namelijk elk jaar vlak voor de zomervakantie over van de leuke schoolactiviteiten. Kan dit niet eens wat beter gespreid worden?

Leuke dingen doen op school. Geen ouder en zeker geen kind kan er tegen zijn. Natuurlijk niet. Maar wat zo jammer is: aan het einde van het schooljaar trekken de scholen een eindsprint en zit de agenda telkens overvol. Een kleine selectie: juffen- en meesterdag, schoolreisje, musical, sportdag…. het lijkt wel of alles tegelijk doen leuker is.

LEES OOK: Hoe het eind van het schooljaar mij bijna de kop kost.

Nou, niet dus! BV Familie is het hier absoluut niet voor eens. Ze kaarten namelijk aan dat het elk jaar weer voor veel gezinnen juist een heleboel stress oplevert, vlak voor de vakantie. Dus, namens ouders roepen ze nu alle scholen op een keer een jaarplanning te maken bij de start van het nieuwe schooljaar.  Maar, ze roepen niet alleen, ze hebben ook al een idee over hoe dit zou kunnen gebeuren. ‘Plan de sportdag in september, de juffendag in maart en het schoolreisje in april. Check wanneer de avondvierdaagse is, zodat je niet tegelijk de Cito’s doet. Kleine moeite, groot plezier! En zet die jaarplanning pontificaal op je website. Bijkomend voordeel is dat er met een goede planning in de hand ook ruime hulp van ouders mag worden verwacht.’

via GIPHY

Lees ook: Basisschoolleerkracht: je krijgt een hart onder de riem (en een schop onder je kont!).