Iets wat ze lústen: Ovenschotel met pasta, tomaat, courgette en pijnboompitten

19.04.2019 04:50
ovenschotel

Omdat het soms zo fijn kan zijn als er gewoon zonder al te veel gezeik aan tafel kan worden gezeten. Pasta? Ja, want deze ovenschotel is écht lekker.  En de ovenschaal moet 40 minuten in de oven zodat jij nog even tijd hebt om op de bank te hangen met een hongerige peuter (o, joy) of samen nog even een spelletje op de iPad kunt doen. (En je schenkt vast een glas wijn voor jezelf in.)

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de courgette in stukjes. (De courgette kun je ook in dunne plakken snijden, maar dan heb je wel grotere kans op gezeur aan tafel.)
  2. In de ovenschool meng je de pasta (ongekookt!), pastasaus, cherrytomaatjes en de courgette door elkaar. Bestrooi royaal met kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan. Voeg op dit punt de pijnboompitten toe. (Voor de allerkleinsten laat je de pijnboompitten weg.) Laat nog 10 minuten in de oven staan. (Totale oventijd: 40 minuten.)

Lees ook: Superlekker pasta met doperwten en parmagiano