Vader is alleen thuis met 6 kinderen en gaat viraal: ‘Ik ben niet de oppas’

26.05.2017 11:00
Vader's post over hoe hij alleen thuis is met 6 kinderen gaat viraal: 'Ik ben niet de oppas'

Toen zijn vrouw vertrok voor een werktrip, wist Jeremy Martin-Weber dat er thuis een hoop moest gebeuren (lees: een hele waslijst). Met zes kinderen is het immers flink aanpoten, maar de vraag ‘wie dit allemaal gaat doen nu de vrouw des huizes weg is,’ is wat hem betreft volstrekt overbodig.

‘Wie al die dingen gaat doen nu hun moeder weg is? Ik. Dat is wie. Ik ben namelijk niet de oppas. Ik ben niet slechts hun speelmaatje. Ik ben hun vader. En op ze letten, ze opvoeden en voor ze zorgen is mijn verantwoordelijkheid,’ schrijft hij in een Facebookpost die viraal gaat.

In de post legt Jeremy uit dat hij het fantastisch vindt om de vader te zijn van zes meiden, ondanks alle uitdagingen die hierbij komen kijken. En dat hij het – ook in zijn eentje – prima aankan. ‘Nee, het huis stort niet in, het wordt niet een grote puinhoop en de kinderen zullen niet verpest worden omdat papa de leiding heeft.’

En of hij hier een award voor wil? Absoluut niet. ‘En nee, ik verdien geen speciale prijs omdat ‘Wow! Deze vader kan op zijn eigen kinderen passen.’ Ik doe gewoon wat elke ouder zou moeten doen, en wat veel moeders iedere dag doen zonder prijs of beloning. Het is voldoende dat de moeder van onze kinderen en ik onze waardering voor elkaar en de dingen die we voor onze familie doen naar elkaar uitspreken.’ Een sterke boodschap, wat ons betreft.

Lees de volledige post hier:

Lees ook: Hoe je een huilende baby stil krijgt? Deze vader heeft het antwoord.

(Bron: Facebook via PopSugar, beeld: screenshot post)