Pasta met broccoli voor kinderen die niet van broccoli houden!

Pasta met broccoli – daar hoefde ik tot voor kort niet mee aan de komen bij mijn kinderen. Maar nu heb ik een recept waarbij ik de broccoli net zo lang kook als de pasta, en dan valt het uiteen en nestelt zich in de penne of welke open pasta dan ok. De spekjes geven smaak aan het geheel. Dus eten de kinderen stiekem pasta met broccoli – voor kinderen die niet van broccoli houden!

Deze pasta vindt iedereen van het gezin lekker en is ook nog eens binnen 20 minuten op tafel te zetten. De truc is dat er veel broccoli in zit maar deze zo klein geworden is dat hij bijna onmerkbaar aanwezig is.

Benodigdheden:
A film by Anna-Marie Janssen for Me-To-We
Ui
Knoflook
Broccoli
Pasta (in bijvoorbeeld de schelpjespasta blijft de saus goed hangen)
Slagroom
Spekjes
Peper en zout naar smaak.

 

Bereidingswijze
Begin met het fruiten van de ui en knoflook, en gooi hier later de spekjes bij. Wacht tot de spekjes gaar zijn (hard of zacht, wat je zelf het lekkerst vindt), dit moet uiteindelijk ongeveer samen gaan vallen met wanneer de broccoli en pasta ook gaar zijn. Als je ui-spekjes-knoflook mengsel klaar is gooi je er de slagroom bij. De broccoli stop je met de pasta in een grote kookpan, zodat als de broccoli gaar is deze goed uit elkaar valt en tussen de pasta gaat zitten! Dit maakt dit recept zo briljant: de broccoli zit echt overal, dus er is geen ontwijken aan!

Gooi uiteindelijk de pasta bij de sausmeng de ingredienten goed, serveer bijvoorbeeld met wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

O ja: hak een deel van de broccolisteeltjes mee en fruit ze mee met de ui en knoflook! Daar zitten extra vitaminen in!

(Een film van Anna-Marie Janssen)

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Waarom wij niet kunnen wachten tot het zondagochtend is!!

O jongens, even héél wat anders: vanaf deze zondagochtend is er een...
Lees verder