Deze pasta vindt iedereen van het gezin lekker en is ook nog eens binnen 20 minuten op tafel te zetten. De truc is dat er veel broccoli in zit maar deze zo klein geworden is dat hij bijna onmerkbaar aanwezig is.
Benodigdheden:
Ui
Knoflook
Broccoli
Pasta (in bijvoorbeeld de schelpjespasta blijft de saus goed hangen)
Slagroom
Spekjes
Peper en zout naar smaak.
Bereidingswijze
Begin met het fruiten van de ui en knoflook, en gooi hier later de spekjes bij. Wacht tot de spekjes gaar zijn (hard of zacht, wat je zelf het lekkerst vindt), dit moet uiteindelijk ongeveer samen gaan vallen met wanneer de broccoli en pasta ook gaar zijn. Als je ui-spekjes-knoflook mengsel klaar is gooi je er de slagroom bij. De broccoli stop je met de pasta in een grote kookpan, zodat als de broccoli gaar is deze goed uit elkaar valt en tussen de pasta gaat zitten! Dit maakt dit recept zo briljant: de broccoli zit echt overal, dus er is geen ontwijken aan!
Gooi uiteindelijk de pasta bij de sausmeng de ingredienten goed, serveer bijvoorbeeld met wat parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
O ja: hak een deel van de broccolisteeltjes mee en fruit ze mee met de ui en knoflook! Daar zitten extra vitaminen in!
(Een film van Anna-Marie Janssen)
Barbara van Erp (51) is moeder van twee zoons: Felix (14) en Morris (9). Ze richtte Me to We op, omdat ze vond dat het tijd was voor een realistischer geluid uit moederland. Inmiddels is ze uit de luiers, maar ze weet nog maar al te goed hoe het was om kleine kinderen te hebben.