Let op! 5 plekken die we vaak vergeten bij het insmeren

Het is altijd even een gedoetje, maar goed smeren is superbelangrijk, want de zon kan veel schade aanrichten aan de huid. En niks zieliger dan een verbrand kindje. Dus, smeren maar! En vergeet ook deze plekken niet. 

Een kinderhuidje is extra kwetsbaar; doordat kinderen in de groei zijn, gaat de celdeling zo snel, dat de beschadigde cellen niet altijd de tijd hebben om te herstellen. Bovendien hebben kinderen nog heel weinig pigment aangemaakt, waardoor ze sneller verbranden (en er dus al schade is). Daarom is het advies: smeren, kleren en weren. Bescherm je kind door goed te smeren (minstens spf 30), het dragen van bedekkende kleren en hoedjes of petten en af en toe de zon te weren. Kinderen onder de 1 jaar kun je beter helemaal uit de directe zon houden.

Maar, zelfs met deze maatregelen komt verbranding nog steeds wel eens voor. Niet alleen door ‘te weinig’ smeren, maar ook doordat sommige plekken makkelijk aan de aandacht ontsnappen. Uit een onderzoekje van drs. Leenarts blijkt dat deze vijf plekken het vaakst worden vergeten bij het insmeren:

1. Scheiding in het haar
2. Lippen
3. Oren
4. Randjes van het zwempak
5. Puntje van de neus

Om er voor te zorgen dat je deze plekken nóóit meer vergeet, bedachten ze dit ezelsbruggetje bedacht: SLORP!

Onthoud dat woord en zegt het voort!!
SLORP, SLORP, SLORP.

Fijne zomer!

P.S. Buiten handige informatie over de (huid)verzorging van kinderen en zonnebescherming, vind je op de site van drs. Leenarts ook fijne zonnebrandproducten. Parfumvrij en zonder nanodeeltjes of oxybenzon, dus juist geschikt voor gevoelige kinderhuidjes.

 

Geschreven door
More from Redactie

‘Je kunt wel stellen dat mijn kind verwend is’

Babs (34), moeder van een dochter van 4. Zelf groeide ze op...
Lees verder