Hiermee raak je de gevoelige snaar van je baby

04.06.2017 13:18

Moet je je voorstellen dat je een baby bent. De wereld is enorm, raar en je begrijpt er helemaal niks van. Je voelt allemaal dingen, maar wat die betekenen? Geen idee. Ook voor ouders is dat soms moeilijk. Want hoe leer je je jonge kind om te gaan met z’n gevoelens? Dit speeltje kan je daarbij helpen.

Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik een doorgewinterde moeder ben. Ik heb drie kinderen, dus ik weet ondertussen wel een beetje hoe het werkt. Dat kinderen, hoe klein ze ook zijn, al barsten van de emoties. En dat dat niet altijd makkelijk is als je van voren nog maar nauwelijks weet dat je van achteren leeft. Bij mijn eerste kind vond ik dat allemaal behoorlijk ingewikkeld. Want waarom huilde hij nou weer en hoe kon ik hem uitleggen hoe gevoelens werken? Nu, bij mijn derde, word ik er een stuk minder zenuwachtig van als ze niet lekker in haar vel zit. En weet ik ook dat het helpt om dingen te benoemen. Omdat een klein kind, zelfs een baby, al veel meer begrijpt dan je denkt.

Het lijkt misschien alsof zo’n heel klein minimensje nog geen flauw benul heeft van wat er om hem heen gebeurt en wat het betekent als mensen op een bepaalde manier reageren. Maar kinderen voelen heel veel dingen haarfijn aan. Het is daarom goed om je kind al van jongs af aan wegwijs te maken in de wereld van de emoties. Te vertellen dat je snapt dat ‘ie verdrietig is als ‘ie huilt, of juist vrolijk als het moet lachen. Leuk om je daarbij te helpen zijn de nieuwe speeltjes van de monsterlijn van Fisher-Price: Het Schattige Gevoelensmonster en De Duw & Rij Monstertrucks. Dit zijn vrolijke monstertjes, met sprekende gezichten, die emoties laten zien. Je baby hoeft alleen maar aan de beweegbare oogjes te draaien en Het Gevoelensmonstertje laat verschillende gezichtsuitdrukkingen zien, met bijbehorende geluidjes. Monstertje lacht, monstertje huilt dus (en is boos, verdrietig, bang en noem het allemaal maar op). Voor een echt gevoelsmens in de dop. De Duw & Rij monstertrucks zorgen met hun grappige uitdrukking geheid voor een lach op het gezicht van je kind en stimuleren bovendien het kruipen. Je baby drukt op het hoofd van het monster en hij zoeft vooruit. En je baby? Die gaat er natuurlijk meteen als een speer achteraan!

De wereld is een verwarrende plek voor een klein kind. Dus alle hulp die ze kunnen krijgen om er chocola van te maken is meer dan welkom. Arwen is in ieder geval dikke vrienden met haar nieuwe monstertjes. Ze lachen wat af samen. Met het huilen valt het gelukkig wel mee. Maar goed, er is ook weinig om verdrietig over te zijn als je zulke leuke vriendjes hebt!

 

Het Schattige Gevoelensmonster is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en kan je hier kopen. De Duw & Rij Monstertruck vanaf 9 maanden en kan via deze link gekocht worden. 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door Fisher-Price, maar de inhoud is 100% van ons. Lees meer over ons advertentiebeleid.