Dragen is hip en handig. En laat Stokke nou net de perfecte draagzak hebben.

Stokke, draagzak
Onlangs presenteerde Stokke hun nieuwste product: de vernieuwde Stokke MyCarrier. Een superhandige draagzak waarmee je je kind zowel op je buik als op je rug mee kunt dragen. Me-to-we was bij de lancering en vertelt je de ins en outs van het dragen;

[Ad]

Eén van de fijnste dingen van de babytijd vind ik toch wel dat kleine hummeltje veilig opgeborgen in een draagzak, heel dicht tegen je aan. En dan met je neus ruiken aan dat kleine bolletje en die zachte haartjes. Er bestaat bijna niks beters dan dat. Bovendien reuze handig, want je hebt je handen vrij en bent dus mega-flexibel. Kun je mooi tegelijkertijd de was opvouwen of achter je peuter aanhollen in de speeltuin.

Stokke MyCarrier 8432 Deep Blue

Lees ook: 11 dingen die ervoor zorgen dat moeders niet gek worden

Waarom dragen?
– Je baby huilt minder en slaapt beter (want hij ligt lekker dicht tegen je aan, ruikt je, voelt jouw warmte en hoort je hartslag, net als in de buik).
– Dragen is goed voor de binding met je kind en daarom ook zeker geschikt voor geadopteerde baby’s.
– Het is bewezen dat het krampjes vermindert en daarnaast ook aan te raden bij kindjes met reflux. Door je baby na de voeding een half uurtje in de draagzak te doen, kan de voeding zakken.
– Ergonomisch dragen draagt bij aan een goede lichamelijke ontwikkeling van je kind.
– Je stopt een draagzak makkelijk in je tas als je ergens naartoe gaat.
– Het is natuurlijk heel knus en gezellig.
– Heel populair bij vaders; zo’n 1-op-1-moment met hun kind

Stokke MyCarrier Deep Blue 9291

 

Wanneer je op zoek gaat naar een draagzak of -doek zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Zo heb je draagdoeken van geweven en rekbare stof, Mei Tais, Ringslings en draagzakken van verschillende merken.
Welke je kiest is eigenlijk afhankelijk van je wensen. Wil je gelijk vanaf de geboorte beginnen met dragen en alleen op je buik of zie je jezelf ook al met een peuter op je rug naar buiten gaan? Laat je goed informeren, ga uitproberen in de winkel, speur op internet of schakel de hulp in van een draagconsulente die je precies kan vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Veilig dragen, hoe doe je dat?
Let erop dat je je kindje rechtop draagt, met de kin van de borst ivm stikkingsgevaar. De beentjes moeten in een kikkerhouding zitten (de zogeheten M-houding of ‘happy hips’) en ‘high enough to kiss’. Je kindje moet niet te hoog of te laag zitten, maar precies zo dat jij nog een kusje op het bolletje kan drukken. Doe ook altijd de ‘vaatwassertest’: buk voorzichtig voorover met je baby in de draagzak om te zien of je baby tegen je aan blijft gedrukt. Als dit niet het geval is, moet je de draagzak nog iets strakker aantrekken.
Het is ook heel belangrijk dat je je kindje niet te warm aankleed. Hou in de draagzak aan dat één kledinglaag minder dan je zelf aanhebt goed is. Je kindje voelt jouw lichaamswarmte en de draagzak geldt ook als extra laagje. Pak hem vooral niet in onder je eigen jas, maar altijd eroverheen. Misschien overbodig om te noemen, maar draag je baby niet tijdens het koken, sporten, fietsen of autorijden. Maar vooral: GENIET!

Waarom zou je voor de Stokke MyCarrier kiezen?
– Je kunt hem volledig verstellen, waardoor hij bij zowel jou als je kindje ‘als gegoten’ zit
– Hij heeft twee draagposities: je kunt ‘m als een buikdrager gebruiken en als rugdrager
– Je kunt ‘m heel lang gebruiken: van ongeveer 4 weken tot 3 jaar (tot 15 kilo)
– Heeft een ergonomische zithouding, volgens het advies van the international institute for Hipdysplasia, waardoor de heupen, billen, bovenbenen en rug van je baby op de juiste manier worden ondersteund.
– De hoofdsteun bij de buikdrager ondersteunt het nekje van je baby zolang dat nodig is. Daarna kun je ‘m omklappen waardoor je oudere baby beter om zich heen kan kijken
– De rugdrager heeft een capuchonnetje waarmee je het hoofd van je peuter, als die in slaap is gevallen, veilig tegen je aan kunt leggen
– Is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: van katoen (in het rood, beige en donkerblauw) en van mesh (in het zwart). Lekker hip.
– Kan in de wasmachine!
– Met drie klikken doe je de draagzak om en weer af, supereasy dus (dat lukt de vaders ook ;))
– De draagzak is zo ontwikkeld dat hij ook voor jou prettig is om te dragen, en je dus niet na verloop van tijd last van je rug krijgt.

Benieuwd hoe dat er in het echt uitziet? Bekijk het superschattige filmpje van Stokke hieronder;

De Stokke Mycarrier is vanaf nu verkrijgbaar. Kijk hier voor verkooppunten en meer info.

Lees ook
Geschreven door
More from Philippine Dankelman Lees verder