Studiedagen: als de school opeens dicht is! (Maak er dan maar een feest van!)

14.09.2015 04:55
Je kan natuurlijk ook zelf vrij nemen op een studiedag

Studiedagen! O nee! Elk jaar worden wij er weer door overvallen. Maar dit schooljaar denken we er op tijd aan. Je kan wel / niet de perfecte moeder gaan uithangen, als je het maar goed regelt!

Het is de horror van elke werkende moeder: dat je met twee (of drie) kinderen om 8.20 uur op het schoolplein aankomt en dat er niemand is.
Gebouw donker, hek dicht, oorverdovende stilte.
VERGETEN! Studiedag!!
Je man staat al lang breed in de file naar zijn werk, dus die kan je niet helpen. Je ouders zijn als goedgeaarde babyboomers alwéér een weekend naar Venetië, of was het Marrakech, nee, ze gingen met de tennisclub naar Zuid-Spanje! Weet je veel – ze zijn er niet en jij moet over 40 minuten een belangrijke vergadering voorzitten, dus foeter je hardop op de leraren die zo nodig midden in de week moeten ‘studeren’ en dat inderdaad aan het begin van het schooljaar op de kalender hebben gemeld, maar helaas niet even een paar feloranje posters hebben opgehangen met LET OP VOLGENDE WEEK STUDIEDAG!.
Zucht.

Nou, die sukkel ben ik dus elk jaar, maar nu heb ik eraan gedacht. Ik ben gisteren naar de schoolkalender gegaan, en heb ‘m gevonden hoor: de studiedag. Vrijdag 2 oktober. Ik heb meteen een streep door mijn agenda gezet. En ik heb besloten er dit jaar een feest van te maken. Lekker met z’n tweetjes. Of alleen – ik heb nog niet besloten.

Dit zijn de plannen die ik met Felix heb gesmeed, alleen van die laatste weet hij nog niks…

1.
Binge-watchen
We vragen of Thomas Morris naar de crèche brengt en dan geen we samen in bed met een ontbijtje een dag lang alle films kijken die we online beschikbaar hebben.

2.
Thuiswerken terwijl hij binge-watcht
Dat kan natuurlijk ook: de tv aanzetten en ernaast gaan zitten thuiswerken.

3.
Bring Your Kid To Work Day introduceren
Stel aan je collega’s voor dat jullie eens per jaar je kind meenemen naar je werk. Overgewaaid uit Amerika! En kies daarvoor de datum van de studiedag. (Zul je zien dat het volgend jaar op een totaal andere dag is, nou ja, dat zien we dan wel weer.)

4.
Zijn kamer updaten
We mesten zijn hele kamertje uit, doen alles weg uit die kamer wat niet meer past bij een 9-jarige en gaan dan naar de Ikea om een nieuw bureau te kopen.

5.
Trampoline springen
Felix wil al jaren naar zo’n trampoline-hal. Hij is er weleens geweest met een feestje. Het leek hem een goede besteding van de vrijdag. Pffff. Ik denk wel dat het goed is voor mijn conditie.

6.
Naar de Efteling
Ja, kijk: dat is natuurlijk briljant! Tijdens studiedagen moet je naar een plek waar het anders heel druk is. Geen rijen, geen massa’s maar lekker 13 keer achter elkaar in de Python. Eh, wacht. Ja, het kan, maar dan neem ik wel een vriendje mee die ook van achtbanen houdt. Ga ik lekker de krant lezen, terwijl zij nog een rondje doen.

7.
En daar blijven overnachten
Dan maak je er helemaal een feest van: vrijdagochtend meteen naar de Efteling rijden. Dan lekker de hele dag rondbanjeren in de Efteling. Daarna eten in je huisje in Bosrijk (ze hebben er ook een pizza bezorgservice, met een bakfiets!). En dan in diepe slaap vallen in dat huisje. Zaterdagochtend nog lekker keer het park in en dan in de middag terug naar het huisje waar een zwembad bij is en een speeltuin en waanzinnige natuur. ’s Avonds lekker in het restaurant eten en op zondag na een allerlaatste bezoek aan het park weer naar huis. (Kijk hier voor slimme aanbiedingen! Als je goed boekt is het heel betaalbaar.)

8.
Doe dit met een leuke moeder uit de klas
Zij met haar kind, en jij met jouw kind op een kamer. Lekker in een 4-persoons huisje. Kunnen de kinderen samen optrekken en heb je gezelschap ’s avonds! (Er zijn trouwens ook 6, 8, 12 en zelfs 24-persoons huisjes, neem je de halve klas mee!)

9.
Een van deze dingen doen met opa en oma
Nou ja, je kan er natuurlijk ook een feest van maken zonder dat jij erbij betrokken bent. Rijd naar opa & oma (die van de andere kant, die niet in Spanje aan het tennissen zijn), geef ze deze tips mee, en rijd naar de dichtstbijzijnde sauna. Mmmmmmm…..

(Lees hier alles over ons advertentiebeleid.)