12 Superleuke stylehacks voor in huis

06.04.2017 17:00

Een huis met kinderen is een huis waarin gespeeld en geleefd wordt. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je huis er niet een beetje stylish uit kan zien. En daar hoeven echt geen Jan des Bouvrie of dure designmeubels aan te pas te komen. Want jouw ideale gezinshuis, dat creëer je gewoon zelf.

Ik ben niet de grootste doe-het-zelver. En dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. Het liefst zou ik mijn huis dan ook helemaal laten stylen, maar daar heb ik dan weer de bankrekening niet voor. Dus ja, dan zit er weinig anders op dan een beetje creatief doen. En weet je, eigenlijk is dat niet eens zo moeilijk. Helemaal niet als je samen met je kinderen wat leuke ideeën bedenkt om je huis op te leuken. Kinderen zijn namelijk in staat om van een lege wc-rol nog iets moois te maken. Dus als je samen je huis een make-over geeft, heb je binnen de kortste keren een super-originele inrichting.

* Schilder een muur met krijtbordverf. Dit vinden kinderen echt heel erg leuk, want wie wil er nou niet tekenen op de muur? Beschilder dus een wand van de kinderkamer met krijtbordverf et voila: je kind kan zich helemaal uitleven met krijtjes. Leuk om mee te spelen en bovendien heel afwisselend, want je kunt er iedere dag weer een nieuwe creatie op maken.

* Geef je kind een bedstee. Ook een praktische oplossing voor een schuine wand in de kinderkamer. Maak er met hout een bedstee langs. Staat ontzettend gezellig en je kind vindt het heerlijk knus om in zo’n soort klein huisje te slapen. Het hout laat je robuust blank, of je schildert het in welke kleur je maar wilt. Aan de binnenkant kun je bijvoorbeeld stickers plakken.

* Tover de trapkast om tot een kunstwerk. Een kast onder de trap leent zich uitstekend voor creatieve uitingen. Beschilder de deur bijvoorbeeld zo dat ’t eruit ziet als een deur uit een sprookjesboek, of als een huisje. Een ingeving die mijn 4-jarige dochter laatst had. De kast zelf kun je gebruiken als opslag voor het speelgoed van je kinderen. Ze zullen het iedere keer weer geweldig vinden om een spelletje uit die kast te pakken.

* Maak een voetbalveld op de vloer van de kinderkamer. Als je een vloer hebt van marmoleum kan dat bijvoorbeeld heel makkelijk met tape. Je hoeft niet bang te zijn dat je de tape er niet meer af krijgt, of dat de vloer beschadigd raakt. Kan natuurlijk ook op de woonkamervloer, dan heb je meer ruimte om te voetballen (misschien wel een vilten bal gebruiken).

* Gebruik lege glazen potjes voor verlichting. Dat doe je eenvoudig door er een klein gloeilampje in te doen en de potjes met een draad bijvoorbeeld langs de muur te spannen. Creërt een beetje een stoere look en is toch ook heel gezellig.

* Beplak je trap. Wat? Ja, beplak je trap. Of de voorkant van treden dus eigenlijk. Doe je dat met plakpapier in verschillende printjes dan krijg je een heel leuk, vrolijk en afwisselend effect. Vooral leuk als je een trap hebt in de woonkamer, want dan wordt het echt een eyecatcher in je huis.

* Maak een boeken,- of dvdkast van een oude boomstam. Hier moet je wel een vloer voor hebben die dat aankan, want het is behoorlijk zwaar, maar het staat supermooi! Zorg dat de stam tot het plafond reikt zodat ‘ie vast staat en bevestig er wat plankjes aan op verschillende hoogten. Hierop zet je dan dvd’s of boeken die jullie allemaal leuk vinden. Snuisterijen of foto’s kan natuurlijk ook.

* Maak een magneetwand. Staat bijvoorbeeld grappig in de keuken en is ook nog eens heel praktisch. Je koop een zak met magneetletters en daarmee kun je dan boodschappen achterlaten voor het hele gezin. Of iets liefs voor als je kinderen uit school komen.

* Geef je kind een indoor schommel in z’n kamer. Nog iets wat je eenvoudig maakt met een oude autoband. Als je dat leuk vindt geef je de band een ander kleurtje en daarna bevestig je hem met een (stevig!) touw en een haak aan het plafond. Je kind kan er heerlijk met z’n beentjes doorheen in hangen en heen en weer schommelen. Kan trouwens ook best prima in de woonkamer, of bijvoorbeeld aan de schuur in de tuin.

* Maak een fotoslinger. Extra leuk met polaroids voor het vintage effect. Eenvoudig te maken door een streng met kerstlampjes langs de muur (bijvoorbeeld achter de bank) te bevestigen en daar allemaal verschillende polaroids aan te hangen. Op die manier word je altijd herinnerd aan de leukste momenten met je gezin en omdat de foto’s zo makkelijk te verwisselen zijn gaat het nooit vervelen.

* Maak van oude autobanden leuke zitjes. Staat superorigineel in de kinderkamers: banden als poefjes. Je maakt ze heel simpel, gewoon een paar oude banden scoren en daar gekleurde kussens in stoppen (als je echt creatief bent, maak je de hoezen ook nog zelf). Stoer en gezellig!

* Tover een schuine wand om tot opbergplek. Heb jij kamers met schuine wanden? Dan weet je misschien niet zo goed wat je met de ruimte daaronder moet. Want daar kun je niet echt wat mee, toch? Juist wel! Je kunt er bijvoorbeeld heel handig een opbergruimte van maken door lades aan de muur te fabriceren. Op die manier maak je optimaal gebruik van de ruimte, je kunt er een hoop dingen in kwijt en het staat ook nog heel leuk.

En wil je zien waarom een goede vloer ideaal is als je kleine kinderen thuis hebt wonen? Bekijk dan het lieve filmpje hieronder:
 

 

Dit bericht is gesponsord door Forbo-vloeren, maar de inhoud ervan is 100% van onszelf.