Terrible Two’s? Wacht maar tot je kind een Threenager is!

09.08.2020 05:00

Iedereen heeft het altijd over de Terrible Two’s, omdat je kind dan in de peuterpuberteit komt. Maar wat ze je niet vertellen is dat dat slechts de opmars is voor het echte werk een jaar later: want een driejarige, die is pas pittig.

LEES OOK: Dit zijn de 15 leefregels van een badass driejarige.

* Een tweejarige kan nauwelijks praten. Maar is je kind eenmaal drie, dan is de kans groot dat-ie inmiddels de kunst van het debatteren tot in de puntjes beheerst en bovendien helemaal nooit meer z’n mond houdt.

* Als ze twee zijn huilen kinderen weleens, of zijn ze boos. Driejarigen echter hebben driftbuien die je doen denken dat het misschien verstandig is om een exorcist in te schakelen.

* Een tweejarige eet doorgaans alles wat je hem voorzet. Een jaar later eet-ie nog maar drie dingen (meestal gepaneerd en/of voor minstens de helft bestaand uit kaas).

* Baddertijd duurt bij een tweejarige meestal een minuut of tien en resulteert dan in een fris gewassen kind. Bij een driejarige duurt het minstens een uur en zijn daarna vooral mama en de badkamer zeiknat.

*  Tweejarigen dragen luiers die verschoond worden wanneer het jou het beste uitkomt. Driejarigen jagen er zes onderbroeken per dag doorheen en verzekeren zich ervan dat de hele dag om hun toiletgang draait.

* Boodschappen doen met een tweejarige is gezellig en een eventueel geval van peuterdrama kan altijd worden opgelost met een banaan of een doosje rozijntjes. Een jaar later sta je met een verhit hoofd en een mandje waarin je nog maar één ding van je lijstje hebt kunnen leggen een schuimbekkend kind te smeken om alsjeblieft uit het koekjesschap te komen, waar het zich met zijn tanden aan heeft opgetrokken.

* Een tweejarige laat zich gewillig iedere ochtend in de meest schattige outfits van jouw keuze hijsen. Een driejarige eist volledige autonomie over zijn kledingkeuze, wat dan natuurlijk resulteert in de meest vreselijke combinaties waardoor jij iedere dag met een miniatuurversie van Pipo de Clown over straat moet.

* Tweejarigen vinden het meestal niet fijn om vies te worden. Driejarigen leven ervoor (ga maar alvast sparen om de hoge waterrekening te kunnen betalen).

* Een tweejarig kind laat zich graag helpen waardoor je je weliswaar soms zijn bediende voelt, maar de dingen wel lekker snel efficiënt gebeuren. Een jaar later wil je kind echter alles ‘selluf doen’, wat een gigantisch beroep doet op je geduld aangezien het zo een half uur kan duren voor je kind z’n schoenen aan heeft (ga de wekker alvast maar eerder zetten, dan ben je er maar vast aan gewend).

* Twee-jarige begrijpen nog niks van het concept van manipulatie. Driejarigen hebben je compleet in hun zak zitten. En dat weten ze.

LEES OOK: 18 Fantastische dingen die gaan gebeuren als je kind drie is.