Toen mijn dochter het gelukkigste meisje ter wereld was (en ik zelf ook!)

07.12.2016 11:00

Vala en haar dochter (4 jaar) gingen laatst naar Disneyland Paris, waar het al volop Kerstmis is. Daar zagen ze Mickey, Minnie, Elsa, Anna en al die anderen tot leven komen. Wil jij de feestdagen ook magisch maken, ga dan richting Parijs!

Toen ik zwanger was van mijn eerste kind, heb ik direct de hele Disney dvd-collectie aangeschaft. Eindelijk had ik een goed excuus: de kinderen hadden het nodig. Ik ben namelijk wild Disney-fan. Maar écht. Niks heerlijker dan met een dekentje op de bank en dan Belle en het Beest kijken. Of Aladdin, De Kleine Zeemeermin, de Lion King, Frozen, you name it, ik heb ze allemaal. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik met mijn dochtertje naar Disneyland Paris mocht. Want daar voel je je, vooral met Kerst, echt weer even kind.

eurodisney_november2016_3Maar is dat niet wat veel, met een kleutertje van 4 jaar naar zo’n groot pretpark? Daar was ik ook wel een beetje bang voor, maar die angst bleek ongegrond. Je kunt natuurlijk niet in Space Mountain, en de Tower of Terror zou ik ook maar achterwege laten, maar juist voor zo’n jong kind is de beleving van het park fenomenaal. Toen we Main Street binnenliepen en mijn dochter het kasteel van Doornroosje voor haar ogen zag oprijzen lag haar kaak op haar enkels. “Oh mama, ik wist niet dat het allemaal echt bestond!” riep ze verrukt en toen tijdens de parade vervolgens Elsa en Anna ook nog eens langskwamen in hun Frozen-koets en naar haar zwaaiden viel ze helemaal in katzwijm.

En rond de Kerstdagen is Disneyland Paris voor een kind (en eigenlijk ook voor jou) helemáál een droom. Het hele park is prachtig aangekleed met lampjes en versieringen, je kunt iedere dag genieten van Disney’s Christmas Parade (echt, de praalwagens zijn geweldig!), samen met Mickey en Minnie de lampjes in de kerstboom ontsteken, al je geliefde Disney prinsessen en hun prinsen een vrolijk Kerstfeest wensen tijdens de Royal Christmas Wishes show op het winterpodium van het kasteel van Doornroosje en ’s avonds genieten van een magistraal vuurwerk (wel een beetje laat voor de kleintjes, maar het is het waard!). Je waant je serieus in een sprookjeswereld.

eurodisney_november19_2016_2We zijn 300 keer in het Dombo-treintje en de ouderwetse carrousel geweest. Vlogen met Peter Pan naar Never Never Land. Gingen met Katrien Duck op de foto en hebben gegeten met Assepoester en Gepetto. Ik heb mijn dochter zelfs weten mee te slepen in de bootjes van Pirates of the Carribean, waarin ze gillend van de watervalletjes af ging met haar handen voor haar ogen (oeps…). En dan was er nog het absolute hoogtepunt: de Frozen Singalong waarbij iedereen uit volle borst meezong (let it go, let it gooooo…!). Als je niet al zin had in de feestdagen, dan zorgt een weekendje Disneyland Paris er wel voor dat je bij thuiskomst gelijk de kerstballen van zolder gaat halen.

Op zondagmiddag stapten we moe maar voldaan (en een Frozenjurk, plus schoenen en kroon rijker) weer in de auto richting Nederland. Dit weekend vergeet mijn dochter nooit meer (en ik ook niet!). Ik schaam me er een beetje voor, maar ik zal het maar eerlijk toegeven: ik heb meerdere keren gehuild tijdens onze trip. Gewoon, omdat het allemaal zo mooi was. En omdat mijn dochter zó gelukkig was. Want dat was misschien nog wel het meest magisch.

eurodisney_november19_2016_5