8 Dingen die totaal overbodig zijn voor nieuwe moeders

25.01.2019 05:00
8 dingen die totaal overbodig zijn voor nieuwe mama’s

Douchen, gezonde maaltijden en schone kleding? Annemieke zegt: weg ermee! Want als moeder van een baby besef je, je kunt ook makkelijk zonder.

LEES OOK: 25 Dingen die iedere kersverse moeder denkt.

Douchen

Één keer per week is ruim voldoende. Waarom hebben ze anders deo uitgevonden? En trouwens, 14 seconden nadat je fris gedoucht de baby oppakt, zit je weer onder de kots. (In de categorie douchen valt overigens ook benen scheren en haren wassen).

Oplossing: Gebruik babydoekjes. Voor jezelf ja, niet alleen voor de baby.

Gezonde maaltijden

Denk je nou echt dat je tijd hebt om groente te snijden, olie te verhitten, rijst op te zetten en een of andere saus in elkaar te flanzen? Muhaha, zelfs niet als Jamie Oliver 5 minute meals uitgevonden had. Van een week lang diepvriespizza eten is nog niemand slechter geworden.

Oplossing: Eet meer diepvriespizza. Gebruik de kartonnen pizzaverpakking als bord, scheelt weer in de afwas.

TV na acht uur

Om 20.30u lig je als nieuwbakken moeder al lang in een semi-coma. Jammer dat er voor die tijd alleen maar bagger op TV is en dat je nooit de moeite hebt genomen uit te vinden hoe de afstandsbediening precies werkt, anders had je die leuke film op kunnen nemen.

Oplossing: Netflix. Haha, grapje. Denk je nou echt dat je ooit de tijd gaat hebben rustig een leuke film helemaal af te kijken? Dream on, zet die TV maar op Marktplaats en koop van het geld extra koffie.

Dat sportschoolabonnement

Ten eerste heb je er geen tijd voor, ten tweede heb je het niet nodig. De hele tijd een 5 kilo zware baby met je meesjouwen is ook musclebuilding. Geef je borstvoeding, dan scheelt dat sowieso 400 calorieën per dag.

Oplossing: Bespaar minimaal 40 euro per maand en voel je niet meer schuldig dat je toch niet gaat.

Schone kleding

Wil je 24/7 kleding van en naar de wasmachine brengen? Nee, dat wil je niet. Ook omdat het nutteloos is. Je komt sowieso de deur niet uit met een baby, dus waarom zou je je druk maken over een vlek meer of nog meer in je comfortabele joggingbroek?

Oplossing: Beschouw alles wat afgeeft, een gevaar vormt voor de volksgezondheid of meer stinkt dan babykots, als een vlek. De rest, dat zijn geen vlekken, dat is decoratie.

Zitten

Iets wat je altijd als vanzelfsprekend hebt beschouwd, is dat nu niet meer. Je huilende baby wil namelijk gewiegd worden terwijl jij door de kamer danst. Zittend proberen te wiegen heeft als gevolg dat de baby nog harder gaat huilen en dat de janktijd drie keer zo lang wordt.

Oplossing: Leer hoe je staand een boek leest, eet, naar de WC gaat en je veters strikt. En koop die mooie designerbank vooral niet. Je gaat ‘m toch niet gebruiken en je baby gaat er 100% zeker overheen kotsen.

Social media

Al die uren die je besteed hebt aan Facebook, Instagram en Twitter. Ja, dat was dus echt een waste of time. Dat wist je misschien al, maar nu weet je het zeker. Who gives a fuck dat tante Marja vandaag ‘lekker stofgezogen heeft en nu van een kopje koffie – met toumpouce #dagje spijbelen- geniet’. Jij niet, je hebt wel wat beters te doen. Namelijk zorgen dat je baby niet van het verschoonkussen dondert in de twee seconden dat je je omdraait om een nieuw rompertje te pakken.

Oplossing: Spreek één keer per week af met iemand in real life. Zo voorkom je ook dat je gestoord wordt van het alleen maar voeden, verschonen & verzorgen van je baby.

Me-time

Eigenlijk kun je niet zonder tijd voor jezelf. Maar je hebt het gewoon niet (vooral niet als je baby aan FOMO lijdt). Want er is een levend wezen -het allerliefste baby’tje ter wereld- en dat is voor letterlijk alles afhankelijk van jou.

Oplossing: Stel nou dat je baby een keer echt slaapt. Dus in zijn/haar eigen bed, niet in de draagdoek of in je armen. En echt drie uur lang zonder wakker te worden, niet dat je er iedere 5 minuten heen moet om te troosten. Stel dat dit gebeurt en je kunt je ogen zelf nog openhouden; gebruik die tijd dan in godsnaam als ‘me-time’. Dus om met een tijdschrift in bad te gaan/taart te eten/die film te kijken/een boek te lezen en niet om de was te doen. Schone kleding is sowieso overbodig, zie punt 5.

Annemieke kreeg de schrik van haar leven toen er zomaar twee streepjes op die test stonden. Met haar vriend K., baby Zoë en hond Dribbel (die naar alle kinderen onder de 10 gromt) woont ze in Spanje.

Lees ook: 12 Onzinnige dingen die alleen zwangeren doen.