Waarom ik geen voorzichtige moeder ben

Femke Max VSM
Femke’s zoon is een echte wildebras. Hij rent de hele dag, hij klimt in bomen en op klimrekken, hij springt, hij hinkelt, hij stoeit en hij valt. En Femke geniet met volle teugen..

Mijn zoon Max is een echte jongen-jongen. Hij wil alleen maar spelen met auto’s en vliegtuigen en toen ik laatst een Spiderman-masker voor hem mee nam, heeft ‘ie daar drie weken mee rondgelopen. En overdag moet hij naar buiten. We kleien wel eens een half uurtje en laatst hebben we zelfs een kijkdoos in elkaar geknutseld (nou ja, ik knutselde en hij keek) maar het allerliefst gaat hij naar het bos of naar de speeltuin. Rennen, springen, met stenen slepen, in bomen klimmen, zwaardgevechten houden met gevonden stokken, dat soort dingen.

Als we in de speeltuin zijn, valt het me altijd op dat de moeders in twee groepen verdeeld zijn: diegenen die op een bankje een tijdschrift lezen en diegenen die bij het klimrek staan om een extra oogje in het zeil te houden. Ik behoor tot die eerste groep. Niet in de laatste plaats omdat ik lui ben, maar ook omdat ik Max met een gerust hart z’n ding laat doen. Laatst had hij een hele middag met een vriendje in de bosjes gespeeld en dat kon je duidelijk aan zijn kapotte broek zien. Maar ik weet nou eenmaal dat ik een brokkenpiloot op de wereld heb gezet. Kusje erop, gel erop en hop weer doorspelen.

Nu moet ik ook heel eerlijk toegeven dat mijn zoon, ondanks zijn wildebrasserige gedrag niet onnodig onvoorzichtig is. Als iets te hoog of te ver voor hem is, doet hij het gewoon niet. Ik weet dat er kinderen zijn die geen enkel gevaar zien en zomaar ergens induiken en ik denk dat je als moeder dan toch sneller meekijkt als er druk gespeeld wordt. Maar zolang Max voorzichtig blijft doen, zit ik lekker op een bankje mijn tijdschrift te lezen met al mijn moeder musthaves in mijn tas.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door VSM Kind, maar de content is 100% van ons. Lees hier ons advertentiebeleid.

VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is één van die musthaves die altijd in mijn tas zit. Het is een verzorgende gel die speciaal is ontwikkeld als eerste hulp middel voor kinderen die met vallen en opstaan leren kruipen, lopen, fietsen en spelen. Het bevat de natuurlijke ingrediënten Arnica en Calendula en is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar.

 

 

Geschreven door
More from Femke Sterken

Brief aan Sabia: “Het enige wat ik voel voor jou is grote compassie”

Het management van Sabia Boulahrouz maakte gisteren bekend dat Sabia met zes maanden...
Lees verder