Waarom ik in mijn volgende huis een kindproof vloer neem

Ouders kunnen er maar het beste voor zorgen dat alles in huis onbreekbaar en duurzaam is. Met kinderen moet je inrichting namelijk behoorlijk tegen een stootje kunnen. Want voor je het weet springen de veren uit je bank en de deuken in de vloer.

Je zou denken dat ik, als ervaren moeder, inmiddels wel weet dat je er met kinderen voor moet zorgen dat alles wat je in huis haalt zo ongeveer bulletproof is. Desondanks heb ik mij, toen Mario en ik in ons huidige huis trokken, laten verleiden tot een vloer die weliswaar mooi is, maar niet heel erg bestand tegen drie kleine kinderen die er constant overheen stampen, kwijlen en rollen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kisten met Lego die er dagelijks over uitgestort worden, glazen plakkerige limonade die er overheen vallen, spaghettisaus die erin gewreven wordt en hardhouten trekeenden en loopwagens die er overheen gerost worden. We wonen nu twee jaar in dit huis, maar de vloer ziet eruit alsof er dagelijks een kudde losgeslagen olifanten overheen is gedenderd. Alhoewel ik vermoed dat die eigenlijk nog minder schade aanrichten dan mijn drie kinderen.

Over een tijdje willen we verhuizen en in onze nieuwe stulp is het dus zaak een vloer te nemen die niet binnen afzienbare tijd bezwijkt onder het geweld van mijn kinderen. Ik heb namelijk niet de illusie dat mijn kroost binnenkort op kousenvoetjes door het huis zal sluipen. Dus totdat alle kinderen het huis uit zijn, moeten we iets stevigs onder onze voeten hebben. Maar goed, gewapend beton is weliswaar geheel conform de industriële trend van tegenwoordig, echt gezellig vind ik het niet staan in mijn woonkamer. En marmeren tegels zijn natuurlijk best wel mooi, maar mijn jongste dochter moet nog leren lopen en bij de gedachte daaraan alleen al hoor ik haar kleine schedeltje al splijten als haar koppie tijdens één van de onvermijdelijke valpartijen de vloer raakt. Dus, wat is nu wijsheid? Ik wil een mooie vloer, maar iedere twee jaar iets nieuws leggen gaat ook in de papieren lopen. En de realiteit is nou eenmaal dat we voorlopig nog niet van de Lego en de spaghetti Bolognese af zijn.

Maar toen werd ik laatst gewezen op een marmoleumvloer van Forbo. Marmoleum is heel stevig materiaal en helemaal kindproof. Daarnaast is het gemaakt van natuurlijke materialen en heel duurzaam, iets wat ik in deze tijd ook niet onbelangrijk vind. Er wordt tenslotte al genoeg verspild en dus is het goed om je huis in te richten met dingen waar je de consumptiemaatschappij niet alleen maar mee in de hand werkt. Bovendien, met kinderen heb je al genoeg aan je hoofd zonder dat je om de zoveel jaar je hele huis overhoop moet gooien, toch? Ook wel zo handig: marmoleum is heel makkelijk schoon te maken. Geen overbodige luxe met huisgenoten die iedere dag ladingen zand, modder, snot, kwijl en andere substanties over de vloer uitsmeren. En daarnaast ziet het er gewoon ook nog supermooi uit. Want praktische overwegingen zijn leuk, het oog wil ook nog steeds wat. Zelfs het ouderlijk oog.

Een marmoleumvloer heb je in allerlei soorten, maten en kleuren. Je hebt dus altijd een vloer die helemaal bij je past. Houd je bijvoorbeeld van klassiek, dan neem je marmoleum dat eruit ziet alsof je een houten vloer hebt. Wil je iets originelers, dan kies je voor een leuk afwijkend kleurtje. De vloeren zijn geschikt voor door het hele huis, van de woonkamer tot de kinderkamers. Ik heb bijvoorbeeld al een leuke lila vloer gezien voor in het kamertje van mijn jongste dochter. Daar kan ze straks naar hartelust op spelen en hoeveel Duplo-autootjes er ook overheen rijden, de vloer kan het hebben. En ook haar oudere broer en zus kunnen hun gang gaan in hun kamers. Ook al komen er tien vriendjes tegelijk spelen, ik weet zeker dat ik daarna niet tegen een gedeukte vloer zit aan te kijken.

‘Love Life Marmoleum’ is het credo van Forbo en dat klopt wel. Want marmoleum houdt net zoveel van het leven als jij en je gezin. Ik heb mijn nieuwe vloer in ieder geval al uitgezocht. Nu mijn nieuwe huis nog. Maar ja, je moet nou eenmaal prioriteiten stellen.

Hoe zo’n vloer er uit kan zien en waarom het ideaal is als je kleine kinderen hebt? Bekijk dan het lieve filmpje hieronder:

 

Dit bericht is gesponsord door Forbo-vloeren, maar de inhoud ervan is 100% van onszelf.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Bijna science fiction: eerste baby geboren uit getransplanteerde baarmoeder van overleden vrouw

Deze week kwam medisch vakblad The Lancet naar buiten met een baanbrekende...
Lees verder