Want als je een baby hebt is veiligheid het ALLERbelangrijkst

14.09.2016 17:00

Op een zonnige woensdagmiddag ontvingen wij een groepje lezers om samen met ons te brainstormen over de veiligheid in huis. Want: zodra je kinderen krijgt, wordt dat ineens stukken belangrijker. Lag je vijftien jaar geleden nog als student in een gammel kraakpand je druk te maken over je nieuwste vlam, nu maak je je ineens druk over uitslaande vlammen in de babykamer (als jij slaapt en niemand iets merkt en de baby…oh nee…daar moet je toch niet aan denken?)

Interpolis ontwikkelde de Thuismeesteroplossing – een pakket met een rookmelder, een watermelder en een op afstand bedienbare lamp, waarmee je dieven het idee kunt geven dat je thuis bent, en een app – om de veiligheid in huis te vergroten. Alleen vroeg het bedrijf zich af: kunnen we nog meer doen? Hebben wij dingen over het hoofd gezien? En waarmee doen we bijvoorbeeld jonge ouders een groot plezier?

Nou, daar waren onze lezers heel uitgesproken over: heel fijn, die lamp die je met de Thuismeesterapp aan kunt doen als je in de kroeg zit, maar het allerliefst willen wij een bewegingssensor bij het hele pakket geleverd krijgen, die het detecteert als er iemand ons huis binnenstapt, terwijl wij er niet zijn. Ook was iedereen het erover eens dat je het Thuismeesterpakket wel heel aantrekkelijk maakt als er ook nog een babyfoon met camera aan gekoppeld zou worden, zodat je met een gerust hart een kopje koffie bij de buren kunt drinken of even snel heen en weer naar de supermarkt kunt als de baby slaapt.

Het ging deze middag overigens niet alleen over veiligheid binnenshuis, want als vrouwen gevraagd worden waarover ze zich zorgen maken en of ze ook oplossingen kunnen bedenken, dan gaan ze los! Zo opperde er een lezer dat ze het eng vindt als haar 6-jarige alleen naar de speeltuin loopt, al is die om de hoek. Ze is stiekem achter het kind aangegaan. Ook vinden ze het een eng idee als de kinderen zelf gaan fietsen. Ze zouden heel graag het kind willen volgen op afstand, hoewel dat aan de andere kant ook gewoon een kwestie van loslaten is. Wat een dilemma’s. Leuk dat Interpolis zo meedenkt, en wie weet komt die babyfoonfunctie er dus gewoon!

Bekijk het filmpje naar aanleiding van de brainstormsessie bij ons op kantoor hieronder:
 

Als je nu een Woonhuis- en Inboedelverzekering bij Interpolis afsluit, dan ontvang je deze ThuisMeester oplossing ter waarde van 199 euro en doe je mee aan het experiment. Ga voor meer informatie naar de site van Interpolis.
Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Interpolis, maar de inhoud ervan is van onszelf.
Lees hier alles over ons advertentiebeleid.