Was de ‘gemeenste moeder ter wereld’ wel echt zo gemeen? Of had ze gewoon gelijk?

02.05.2016 18:30
Gemeenste moeder

Zeggen jouw kinderen altijd netjes ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’? Spreken ze met twee woorden tegen vreemden? Zeggen ze netjes ‘u’ tegen ouderen? En als dat niet zo is, doe je daar dan wat aan? Jamie Primak Sullivan, een Amerikaanse moeder, in ieder geval wel. Daarom kwam zij vorige week te boek te staan als ‘meanest mom in the world’.

Want wat was er gebeurd? Jamie was na het avondeten met haar drie kinderen naar de ijswinkel gegaan, bij wijze van toetje. Daar werden ze geholpen door een 17-jarig meisje, die de kinderen van ijs voorzag. Echter, Jamie’s kinderen zeiden geen boe of bah toen ze hun ijsje overhandigd kregen. Geen dankjewel, geen oogcontact en ook Jamie zelf kon geen waardering krijgen voor dit extra lekkere dessert. En dus pakte deze moeder buiten de drie ijsjes af en gooide ze zonder pardon in de prullenbak. Drie ondankbare blagen verdienen namelijk geen ijs, wat haar betreft.

Lees ook: Dit is ‘m, hoor: dé opvoedhack. Of eh…niet?

Toen Jamie’s ijsdebacle eenmaal viraal ging, waren de reacties natuurlijk niet van de lucht. Positief, maar uiteraard vooral ook negatief. Want, was overdrijven niet ook een vak? Dat is toch gewoon gemeen, je kinderen eerst lekker maken met ijs en het ze dan weer afnemen? Hoe sadistisch kun je zijn? Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Ik vind eigenlijk dat ze wel een punt heeft. Want hoezo kunnen drie kinderen niet gewoon even netjes bedanken voor een service die aan hen verleend wordt? Dat is toch niet meer dan normaal? Staat dat meisje daar soms voor Jan met de korte achternaam de hele dag bolletjes te scheppen? Of is dat soms minderwaardig? Nee, dat lijkt mij niet.

Als mijn kinderen later 17 jaar zijn en ze werken bij de Häagen-Dazs, of ze tappen koffie in een grand-café, dan kunnen ze het vast ook waarderen als klanten ze niet behandelen alsof ze niet bestaan. Dus dan moeten ze toch nu ook zelf leren om op die manier met mensen om te gaan? En hoe moet dat anders dan er een consequentie aan te verbinden, als ze zich als een stel snobs zouden gedragen? Was ik zo resoluut geweest om die ijsjes de prullenbak in te mikken? Ik weet het niet, want een beetje sneu is het natuurlijk wel. En laten we eerlijk zijn: niemand wil graag de ‘meanest mom’ zijn. Maar mean of niet, moedig vind ik het wel en gelijk heeft ze wat mij betreft ook. Wie zoet is, krijgt tenslotte lekkers en wie stout is? Nou ja, niks dus.

Ben jij het eens met Jamie’s aanpak? Of vind je het een beetje overdreven? Praat mee op Facebook!

(Bron: Huffington Post)