Werken tot je 85ste? Kraamverzorgster Carry doet niets liever!

01.03.2016 20:00

Veel mensen klagen tegenwoordig dat we straks geen rustige oude dag meer hebben, omdat we zoveel langer door moeten werken dan vroeger. Achter de geraniums gaan zitten met een glaasje sherry, dat zit er voor ons niet meer in. Maar kraamverzorgster Carry vindt dat geen probleem. Zij blijft veel liever moeders en baby’s verzorgen, dan dat ze met pensioen gaat.

Carry JuinenCarry Juinen uit Rotterdam is al 70 jaar, maar nog steeds volop aan het kramen. En ze vindt het heerlijk. “Ze vechten gewoon om me in de regio” vertelt ze op LindaNieuws, en naar eigen zeggen houdt dat haar lekker positief. Omdat ze altijd met jonge mensen werkt, wordt ze bovendien niet ‘oubollig’ en voelt ze zich helemaal nog geen 70.

Lees ook: 25 Dingen die je niet moet vergeten aan de kraamverzorgster te vragen.

Hoewel jong van geest, noemt Carry zichzelf wel ouderwets in haar kraamzorg. Eten koken, wassen, strijken, ze vindt dat dat er gewoon bij hoort. Haar Boeuff Stroganoff op zondag is onovertroffen, daar heeft al menig jong gezin van mogen genieten. De nieuwe ouders rollen dan ook bijna vechtend over elkaar heen om in de kraamweek can Carry’s kunsten te mogen genieten. En wie droomt daar nou niet van, nog zo begeerd worden in de winter van je leven?

Stoppen met werken, daar moet Carry voorlopig nog niet aan denken. En dat gezeur van mensen van tegenwoordig over oud worden, daar kan ze helemaal niks mee. “Zijn ze 40, beginnen ze al te piepen. Hou toch op, dan kom je pas net kijken!” Ik zeg: that’s the spirit! Stonden we allemaal maar zo lekker positief in het leven. Heel wat beter dan bij de eerste kraaienpoten wegkwijnen achter een plankje Rummikub. Het is jammer dat ik zelf niet bij Carry in de buurt woon, anders had ik haar ook alvast gereserveerd voor als mijn Terrorist nr. 3 er straks is. Na het baren lust ik namelijk ook best wel een bordje Boeuff.

(Bron: Lindanieuws / De Volkskrant. Foto: Carry Juinen)