Zonnebrand: waarom je tóch elke twee uur opnieuw moet smeren

zonnebrand
Hoe vaak moet je nou smeren als je kinderen in de zon spelen? De nieuwe generatie smeermiddelen werkt de hele dag door. Toch raden dermatologen aan om regelmatig opnieuw te smeren: mensen maken namelijk fouten. 

Lees ook: 48 dingen die moeders denken op het strand

De voornaamste reden dat je zonnebrand elke twee uur moet aanbrengen, is niet omdat het in die tijd afbreekt, of dat het oplost in het water. De nieuwe generatie zonnebrandmiddelen zijn zo goed geworden dat ze gewoon blijven werken in zonlicht. De enige reden om tòch na twee uur opnieuw te gaan smeren ben jij.

De meeste mensen brengen de zonnebrand niet goed of dik genoeg aan – daarom moet je het regelmatig blijven doen. “Zie het als een huis dat je schildert: er moeten altijd verschillende lagen overheen voor een muur egaal is geschilderd,” zegt een dermatoloog van het Amerikaanse huidkankerinstituut in de New York Times.

Zolang je een goede zonnebrand gebruikt, met bescherming tegen UVA en UVB zit je goed. Gebruik de hoeveelheid van een borrelglaasje om je kinderen (of jezelf) in te smeren, dan zou je goed moeten zitten.

“Het idee dat zonnebrandmiddel afbreekt is achterhaald,” zegt de dermatoloog. “De nieuwe generatie smeermiddelen blijft de hele dag werken. Het zijn alleen de mensen die niet zijn veranderd: die smeren vaak niet dik genoeg en niet op alle plekken.”

Bekijk ook onze video ‘Oefen voor het ouderschap’

Geschreven door
More from Barbara van Erp

De bizarre woedeaanvallen van een peuter (gefotografeerd door een vader)

Greg Pembroke is een Amerikaanse vader met twee zonen onder de 4....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.