17 dingen die gewoon te verschrikkelijk voor woorden zijn als je net een baby hebt

13.12.2016 05:00
17 dingen die gewoon te verschrikkelijk voor woorden zijn als je net een baby hebt

Mensen die alles beter weten, grrrrr. En zo is er nog een aantal dingen echt te verschrikkelijk voor woorden als je net een baby hebt.

Lees ook: 16 kneuterige dingen die je doet als je een pasgeboren baby hebt

1. Dat iemand anders de geboorte alvast even op Facebook aankondigt voordat je dat zelf hebt gedaan.

2. Dat je denkt dat de bevalling opnieuw is begonnen, maar dat dat dan naweeën blijken te zijn.

3. Kraamvisite die veel te lang blijft.

4. Dat je niet kunt lopen maar wel wordt geacht koffie te maken voor de hele bups.

5. Dat mensen met wie je daar niet over wilt praten, tot in detail willen weten hoe je bevalling is verlopen. En hoeveel hechtingen er te bejubelen vallen.

6. Dat mensen aan je baby zitten zonder eerst hun handen te wassen.

7. En dan ook nog hun pink in de mond van je kind stoppen, terwijl je vindt dat alleen jij dat mag.

8. Mensen die je baby niet echt willen teruggeven als ie huilt omdat ze vinden dat ze hem zelf eigenlijk wel wat beter kunnen troosten.

9. En dat je ‘m dan een soort van uit hun handen moet trekken.

10. Sowieso mensen die alles beter weten.

11. Dat je al je energie en een heleboel tijd stopt in borstvoeding en dat je baby dan nog te veel afvalt.

12. Dat je gruwelijk moe bent maar overdag toch gewoon niet kunt slapen en je je, als je het probeert, nog meer een natte krant voelt dan ervoor.

13. Dat je een vermogen hebt uitgegeven aan een ingewikkelde draagdoek en al helemaal voor je zag hoe je baby lief en warm en stil en slapend tegen je aan zou liggen, met jouw vertrouwde hartslag op de achtergrond enzo, maar dat je kind in de praktijk alleen maar huilt in dat ding zodat je ‘m uiteindelijk maar in de box legt waar ie tevreden naar het plafond gaat liggen staren.

14. Mensen die tijdens je eerste tripje naar de supermarkt gewoon je hele baby negeren. Halló hé, zíen jullie dit wel? Ik heb een BABY.

15. Dat je allemaal dingen had bedacht die je zou doen, maar dat je of te moe bent of gewoon nergens aan toe komt. Zodat je pas na drie maanden aan het babyboek begint en je dan al niet meer weet wat je die eerste dagen allemaal deed en dacht.

16. Dat je je zo’n zorgen maakt dat je bij elk vlekje, kreuntje of huiltje meteen denkt dat het levensbedreigend is, terwijl baby’s gewoon af en toe vlekjes, kreuntjes en huiltjes hebben.

17. Dat iemand die tegelijk met jou bevallen is alweer voorbij paradeert in een prezwangerschaps-skinny en dan ook nog zoiets zegt als ‘ja die zit echt te wijd haha het zal de borstvoeding wel zijn’.

Lees ook: 32 dingen waar alle moeders van een pasgeborene last van hebben