19 dingen die je denkt als je een luier verschoont

19.03.2019 05:00

De luier verschonen kan heel gezellig en knus zijn. Als de baby/peuter tenminste een beetje meewerkt. Dit is wat ik allemaal denk tijdens het luier verschonen.

LEES OOK: In 25 makkelijke stappen de luier van een 1-jarige verschonen

 1. Nou, het is een wonder. Peuter S. ligt op het aankleedkussen. En er zijn geen gewonden gevallen. Dan gaan we nu maar eens even kijken wat de oogst is.
 2. Maar even serieus. Ik had toch nooit van mijn leven kunnen bevroedden dat ik benieuwd zou zijn naar een poep oogst. Maar laten we mekaar geen mietje noemen: het is zo.
 3. Godskannonnen, wat een brokken. Deze zomer maar eens proberen of ik ‘m zindelijk kan krijgen. Want op een gegeven moment moet dit gewoon stoppen. Ik moet doekjes. Heel veel doekjes. DIT MOET STOPPEN.
 4. Waarom flikkeren billendoekjes altijd op de grond? Is het omdat ik een miezerig kleine commode heb gemaakt van een vintage kast? Ja dat is het. Tijdens mijn zwangerschap was ik namelijk tegen gewone commodes. Ik ging nog liever dood dan dat ik een gewone commode in huis haalde.
 5. Moehahahaha. Ik wist echt niks toen. NIKS.
 6. Anyways, ik moet nu echt ontzettend gaan opschieten, want we moeten zo weg. Herstel: we hadden al weg moeten zijn. Kom ik dus gewoon wéér te laat op mijn werk. Wanneer zou ik ontslagen worden? En waarom is vriend L. eigenlijk al vertrokken? En hoe doen andere moeders dat eigenlijk? Poepen die kinderen alleen op afgesproken tijdstippen ofzo?
 7. Even de billendoekjes van de grond rapen en ondertussen de luier dicht houden. Dat kan ik.
 8. Hey, wat zag ik nou langsvliegen? Is het poep? Is het poep? Thank the lord het is geen poep. Het is meneer Dinosaurus. Die natuurlijk weer precies in de  luieremmer valt. Meneer Dinosaurus heeft een abonnement op de luieremmer.
 9. Nou, eerst even die doekjes oprapen hoor. *** Wanhopig geschreeuw van S. in verband met de verdwijning van Meneer Dinonaurus in de luieremmer ***
 10. Oké, oké, rustig maar, ik zal Meneer Dinosaurus eerst wel teruggeven.
 11. Nou hup snel vegen en de oude luier weggooien in onze supersonische luieremmer. Die natuurlijk weer is vastgelopen. Weet je wat, ik ga een gewone emmer kopen. Want wat is er eigenlijk mis met een gewone emmer? Je weet wel, zo een met een deksel erop. Ohja, die zijn lelijk. En ze stinken.
 12. Wat ziet mijn oog? Er is toch lekkage geweest. De romper moet ververst. Wat goed dat ik weet dat je de mouwtjes van deze romper naar beneden kunt afrollen. Iedereen die dat niet weet is een vette sukkel!
 13. Oké dan, ik wist het zelf ook nooit. Tot ik dat ene filmpje The Vest Ephiphany zag.
 14. Nou, dan kunnen we nu eindelijk afronden. Nieuwe romper aan en klaar. Oh, en natuurlijk nog een broek, een trui, sokken en schoenen. Alsof het niks is. Alsof het niks is.
 15. Kom maar even staan anders S., dat is misschien wel wat handiger.
 16. Oké, dat was niet handiger. Er hangt nu een peuter aan mijn haar.
 17. Nou, kom maar weer even liggen dan. Ja, nee, wacht, niet huilen nu, je arm is niet kwijt, je hand is niet kwijt, rustig maar, niet zo hard gillen, ik wil dat je stopt met gillen, moet mamma weer oordoppen in gaan doen, kan het nou nooit eens normáál gaan dat verschonen, pas op, niet trappen, niet zo hard gillen. STIL.
 18. Nou, je bent klaar hoor. Het is een wonder. Dan gaan we nu de jas aantrekken. Nee, niet wegrennen nu, nee, blijf even sta –
 19. Ik word vandaag echt ontslagen, ik weet het zeker.

LEES OOK: Hilarisch! De waarheid over poepluiers (echt, je mag t vies vinden)