25 Momenten waarop je stiekem een beetje een hekel aan je kind hebt

24.03.2022 06:00

Ja, je houdt zielsveel van ze. Nee, je zou ze nooit meer willen missen. Maar soms…soms zijn je kinderen gewoon een stel kleine klootzakjes. En heb je echt even een hekel aan ze. Omdat ze dit doen bijvoorbeeld:

LEES OOK: 12 Mensen waar je niet blij mee bent als je net een baby hebt gekregen.

* Een exorcistische driftbui krijgen in de Albert Heijn op zaterdagochtend omdat je ze een familiepak bokkenpoten hebt ontzegd.

* Tegen je zeggen dat ze papa echt veeeeeel liever vinden dan jou.

* Het altijd door hebben als jij iets lekkers voor jezelf gekocht hebt en dat stiekem op de wc aan het opeten bent. En dat je dan dus geen andere keus hebt dan het te delen, aangezien je anders pedagogisch gezien enorm door de mand valt.

* Zeuren om niks en als je ze dan vraagt om te stoppen met zeuren nóg harder gaan zeuren.

* Met hun ogen rollen als je ze vraagt om iets te doen.

* Weigeren om hun eigen kont af te vegen, wat dus betekent dat óf jij het moet doen, óf dat je constant onderbroeken met dikke, aangekoekte bruine strepen in de wasmand vindt.

* Hun broertje en/of zusje de hersens inslaan met een plastic Star Wars lichtzwaard en dan doen alsof het belachelijk is dat jij daar boos om wordt.

* Bij hoog en bij laag beweren dat ze echt, heus, niet naar de wc hoeven als jullie ergens naartoe moeten en dan op het moment dat je de snelweg opdraait gillen dat ze echt NU moeten plassen.

* Het voor elkaar krijgen om spullen die ze net vijf minuten geleden hebben gekregen meteen naar de gallemiezen te helpen.

* Roepen dat je de gemeenste moeder van de wereld bent als je tegen ze zegt dat ze een jas aan moeten omdat het buiten vriest.

* Hun broek naar beneden trekken in de speeltuin omdat ze het hilarisch vinden om iedereen hun billen te laten zien.

* Jou de hele tijd vertellen wat je allemaal verkeerd doet: de verkeerde kleren voor ze uitzoeken, hun brood verkeerd smeren, verkeerd praten. Gewoon alles doe je verkeerd eigenlijk.

* Een Lego bouwwerk kapotmaken wat jij net met bloed, zweet en tranen in elkaar gezet hebt omdat je kind dat per se niet zelf wilde doen.

* Jou de hele nacht wakker houden met maaiende armen en benen omdat er monsters onder het eigen bed lagen en er dus per se bij jou in bed geslapen moest worden.

* Ons vertellen dat de maaltijd die we met zorg voor ze bereid hebben ‘net als poep’ smaakt.

* Luidkeels benadrukken dat we wel een hele dikke buik hebben en rare putten in onze billen.

* Oost-Indische doofheid ontwikkelen als we ze iets vragen waar ze geen antwoord op willen geven.

* Roepen dat de ouders van Teuntje en Fleurtje veeeeeel toffer zijn.

* Vieze kleren verstoppen onder hun bed zodat er op een gegeven moment een soort rottingslucht onder de deur van hun slaapkamer vandaan komt en je je af gaat vragen of er daar misschien een hele muizenfamilie ligt te ontbinden.

* Liegen over stomme dingen.

* Liegen over belangrijke dingen.

* Onze vragen over hoe het op school was of hoe hun dag is geweest beantwoorden met slechts één woord, of alleen een soort gegrom.

* Liever met hun vrienden willen spelen dan tijd met ons doorbrengen.

* Onze spullen lenen, ze dan daarna vies of kapot weer teruggeven en doen alsof ze géén idee hebben hoe dat nou gebeurd is.

* Veel te snel groot worden.

LEES OOK: 11 Dingen die kinderen NIET mogen doen voor 7 uur ’s ochtends.